Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ увеличи портфолиото си

...
Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ увеличи портфолиото си
Коментари Харесай

Агрион Финанс кредитира земеделци с право на субсидии

Лидерът в ръководството на аграрни активи „ Агрион “ усили портфолиото си от кредитни услуги. Чрез дъщерната си компания „ Агрион Финанс “ сдружението към този момент предлага на записаните аграрни стопани заем против утвърдените от Държавен фонд „ Земеделие “ дотации по Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП) и другите ограничения на Общата селскостопанска политика. Дружеството е едно от дребното компании отвън банковия бранш, които имат право да оферират заеми против предстоящата от ДФЗ финансова помощ.

„ Агрион Финанс “ обезпечава финансиране до 100 % от утвърдената дотация при съществуване на най-малко 3 години сполучлива история в субсидирането, споделиха от кредитното сдружение. За земеделските стопани, които занапред навлизат в бизнеса и имат единствено 1 година сполучливо асимилиране на директните заплащания, заемът може да доближи до 90% от предстоящата дотация.

Максималният размер на финансирането се дефинира по самостоятелен предел, според от заявените площи, за които се чакат директни доплащания. Максималният период за погашение на отговорностите е 18 месеца, а гратисният интервал по главницата може да доближи 17 месеца. Прилага се самостоятелен погасителен проект за всеки кредитоискател, според от характерните му потребности и характера на бизнеса му.

Кредитът против дотация е напълно приспособен към потребностите на земеделските стопани, които получават своите дотации на база обработваеми площи и имат потребност от свежи пари за спомагателни вложения, покупка на земя и други финансови разноски, споделиха от „ Агрион Финанс “. Процедурата за разпределяне на заеми е оптимално облекчена и обезпечава бързо и гладко финансиране на земеделските производители. Компанията не изисква заплащането на такса ангажимент, каквато е практиката при другите кредитни институции.

„ Основната ни цел е да осигурим съответно финансиране на земеделските производители, което ще им разреши да бъдат доста по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара “, споделиха от „ Агрион Финанс “. Финансовите артикули на компанията са създадени по този начин, че да подкрепят активността, както на огромните аграрни производители, по този начин и на дребните фермери.

Освен заем против дотация, сдружението предлага също по този начин универсални ипотечни заеми и заеми за оборотни средства, където обезпечението е поземлени или други недвижими парцели. На земеделската земя се прави безвъзмездна оценка за пазарната им стойност, като финансирането може да доближи до 100% от оценката. Информация за цялостните условия на заемите на „ Агрион Финанс “ може да бъде открита на уеб страницата на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

На земеделските производители се дава и опция за лизинг на земята, която са избрали. Експертите на „ Агрион “ спомагат и за набиране на нужните за разпределяне на заема документи. Ако се постановат правни съвещания, Агрион предлага безвъзмездни такива, с помощта на обстоятелството, че за сдружението работят едни от най-хубавите адвокати в региона, с голям опит в областта на покупко-продажбите със земеделска земя.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР