Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ организира за четвърта

...
Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ организира за четвърта
Коментари Харесай

Агрион организира търгове

Лидерът в ръководството на аграрни активи „ Агрион “ провежда за четвърта поредна година търгове с скрито наддаване за отдаване чартърен или аренда на земите от портфолиото си. Компанията е първата на пазара, която вкара аукционите като инструмент за установяване на рентните равнища. Преди това практиката беше крупните притежатели директно да договарят наемите с арендаторите от съответно землище.

Процедурата с търговете е създадена по този начин, че да подсигурява равно начало и почтени и транспарантни условия, споделиха от компанията. Никой няма да се употребява с предимство при търговете с скрито наддаване, а за наемател на земите на „ Агрион “ ще бъде определен този, който е предложил най-атрактивни условия. Този принцип дава опция на земеделците сами да дефинират цената, на която ще вземат мечтаната от тях земя чартърен или аренда. Пълна информация за изискванията може да се откри на адрес: http://agrion.bg/bg/services/rental.

Така на процедура конкуренцията сред фермерите и желанието им да наемат положителни имоти ще дефинират рентните равнища, вместо сдружението еднолично да ги постанова при директно договаряне, каквато е всеобщата процедура в бранша. Заявките за присъединяване в търговете се одобряват във всички офиси на компанията в цялата страна. Предвидена е и алтернатива участниците в търговете да подават своите документи по пощальон.

„ При организирането на търговете за нашата земя никой няма да се употребява с предимство, а всичко ще зависи от изискванията, които предлага “, безапелационни са от „ Агрион “. Според тях провеждането на аукционите разрешава на всеки, който желае да се занимава със земеделие, да се включи, даже и да не има опит в земеделието. Това е изключителна опция за млади фермери и за хора отвън агросектора, които нямат финансова опция или предпочитание да купуват лична земя. Практиката до в този момент демонстрира, че броят на запитванията от по-малки стопанства, които желаят да влязат в нови землища, се усилва годишно.

„ С всяка минала година участниците в търговете стават от ден на ден и повече, защото сами се убеждават, че определянето на рентните равнища посредством аукциони е най-честно и транспарантно “, споделиха от „ Агрион “. Арендаторите са удовлетворени, че съумяват да наемат плодородна земя на положителни ценови равнища, без скрити клаузи и подмолни сделки. „ Интересът към търговете е голям и сме удовлетворени, че от ден на ден аграрни производители избират „ Агрион “ за сътрудник и наемат нашите земи, споделиха от компанията.

„ Искаме да дадем късмет и на по-дребните и междинни производители да останат на пазара и да развъртвам съвременно земеделие “, споделиха от компанията. Според специалистите в сектора търговете дават опция за развиване на дребните ферми, които имат късмет да преодолеят капсулирането сред арендаторите в някои райони. Очакванията са, че посредством аукционите начинаещи фермери и по- дребни арендатори да съумеят да разместят позициите на огромните играчи в част от най-привлекателните землища.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР