Лидерът в Световния рали шампионат Ойт Танак (М-Спорт Форд) е

...
Лидерът в Световния рали шампионат Ойт Танак (М-Спорт Форд) е
Коментари Харесай

Ойт Танак поведе в рали „Мексико”

Лидерът в Световния рали шампионат Ойт Танак (М-Спорт Форд) е отпред в рали „ Мексико ”, трети кръг от WRC, след първите два стадия. Естонецът завоюва и двата стадия по улиците на Гуанауато, които се караха в четвъртък вечер локално време и които събраха десетки хиляди почитатели. Дългите макадамови стадии в рали „ Мексико ” стартират през днешния ден.

След първите две прави Танак има задатък от 1,7 секунди пред международния първенец Кале Рованпера (Тойота) и Есапека Лапи (Хюндай), който е на 2,2 секунди.

„ Днес беше занимателно, само че сериозната работа стартира на следващия ден – разяснява Танак след втория стадий. – Петъчните стадии ще са доста сложни, само че ще забележим какво ще измъкнем от тях. Това ще е първото ми рали с Пума Rally1 на макадам. ”
 Рованпера: Добре е, че Танак ще чисти пътя Рованпера: Добре е, че Танак ще чисти пътя
Танак ще е в ролята на чистач на пътя за своите противници в дългите петъчни прави, а зад него започва Рованпера, като това значи, че и двамата ще губят време по отношение на противниците си, които потеглят по-назад – като 6-кратния победител в рали „ Мексико ” Себастиен Ожие и третия водач на Хюндай Дани Сордо или Елфин Еванс (Тойота).
 Защо Ойт Танак ще става още по-бърз Защо Ойт Танак ще става още по-бърз
След първите два стадия четвъртото място зае Тиери Нювил (Хюндай), следван от Ожие (Тойота) и Еванс и Сордо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР