Лидерът в Серия А – Наполи записа десетата си поредна

...
Лидерът в Серия А – Наполи записа десетата си поредна
Коментари Харесай

Наполи надви Болоня в голово шоу за 10-ата си поредна победа

Лидерът в Серия А – Наполи записа десетата си поредна победа във всички шампионати, откакто завоюва с 3:2 над гостуващия Болоня във трогателен дуел от 10-ия кръг на италианския хайлайф.

„ Партенопеите “ започнаха мача по-настойчиво, като в 25-ата минута Марио Руи нацели греда с удар от дребен ъгъл, а единствено две минути по-късно Матео Политано направи пропуск от доста комфортна позиция. Въпреки това „ рособлу “ изненадващо поведоха в резултата в 41-вата минута, когато Джошуа Зиркзее приключи тяхна чудесна многоходова офанзива. Радостта на гостите обаче продължи единствено четири минути, тъй като при корнер техни играчи позволиха неточности и от тях се възползва Жуан Жезус, с цел да изравни резултата. 

Още при започване на втората част, и по-точно в 49-ата минута, „ партенопеите “ приключиха своя поврат. Тогава Хвича Кварацхелия насочи удар, който беше отразен от Лукаш Скорупски. Джон Лукуми обаче не съумя да почисти избитата топка и по този начин резервата Ървинг Лосано я прати в мрежата с шут от близко. Само две минути бяха нужни на домакините да възстановят равенството с отдалечен шут на Муса Бароу, при който Алекс Мерет се намеси неубедително. Малко по-късно Скорупски мазета рисков удар с глава на Виктор Осимен. 

Все отново точно влезлият като промяна нападател донесе триумфа на своя отбор в 69-ата минута, когато се разписа след добра асистенция на Кварацхелия. Победата можеше да е и по-убедителна, само че вратарят на гостите избави рисков изстрел на Лосано малко преди края на дуела.

Така Наполи остава на върха в класирането с актив от 26 точки от 30 вероятни, а Болоня е на 17-ата позиция тъкмо над зоната на изпадащите със своите 7 пункта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР