Лидерът в австрийската Бундеслига по футбол - ЛАСК (Линц), е

...
Лидерът в австрийската Бундеслига по футбол - ЛАСК (Линц), е
Коментари Харесай

Австрийски клуб го отнесе за нарушена карантина

Лидерът в австрийската Бундеслига по футбол - ЛАСК (Линц), е осъден с лишаване на 6 точки поради нарушение на разпоредбите за предотвратяване от Covid-19 по време на тренировките, заяви организация АПА, представена от БНР.

Преди две седмици футболистите на ЛАСК бяха уличени, че упражняват на цялостни обороти и целият тим във време, в което бяха позволени единствено самостоятелни занимания или в дребни групи. От ЛАСК нарекоха видеоматериалите, които се появиха стопански шпионаж, само че след това трябваше да признаят, въпреки и с половин уста. От клуба се извиниха, обясниха и претекстовете си, като споделиха че са взели и всички защитни ограничения да не бъде публикувана болестта. След това направиха и повторни проби, които се оказаха отрицателни.

Официално наказването на ЛАСК е лишаване на 12 точки, само че откакто приключи постоянния сезон, в плейофите тимовете влизат с половината от актива си и по този начин наказването става 6. Първите 6 отбора играят плейоф за купата, а от 7-о до 12-о място дефинират изпадащите.

При това състояние ЛАСК имаше след края на постоянния сезон 27 точки от 22 мача, като водеше с 3 пред Република България Залцбург. След наказването ЛАСК слиза на 2-о място и има 21 точки, изоставайки с 3 от лидера, само че пък с 1 пред 3-ия Рапид (Виена). Също по този начин ЛАСК е санкциониран със 75 хиляди евро. От 2-и юни се възобновява австрийското състезание и би трябвало да се изиграят 10 кръга.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР