Лидерът на Зелено движение“ и заместник-председател на парламентарната група на

...
Лидерът на Зелено движение“ и заместник-председател на парламентарната група на
Коментари Харесай

Владислав Панев за замразяването на преговорите: Умно решение

Лидерът на „ Зелено придвижване “ и заместник-председател на парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ разяснява думите на Мария Габриел от ГЕРБ-СДС.

" За мен това е доста мъдро решение от страна на госпожа Габриел ", съобщи той в ефира на Българска национална телевизия във връзка решението на ГЕРБ-СДС да замразят договарянията с ПП-ДБ за сформиране на държавно управление.

Той направи съпоставяне с борсовата търговия, от която по думите му знаем, че първите 48 часа след форсмажорно събитие е добре да не се прави нищо, тъй като, в случай че се направи, то ще е плод на страст и ще коства доста. " Ако първите 48 часа преодолеем страстите си, в понеделник към този момент ще сме преосмислили решението ", съобщи Панев. Той сподели, че от записа наподобява, че на Националния съвет на " Продължаваме промяната " 50 индивида разискват по какъв начин Политическа партия да съблюдава предизборните обещания към гласоподавателите си, по какъв начин да се форсира настояването за влизането в Шенген. Идеята е да се спазят обещанията към гласоподавателите, сподели Панев и акцентира, че той не е слушал целия запис. Според него на Националния съвет е ставало въпрос за спор, за хора, които не са на еднообразно мнение.

Панев сподели, че е изцяло разумно ГЕРБ-СДС да влязат от друга позиция в договарянията, " тъй като могат да се създадат на афектирани ".

Според него не би трябвало ПП-ДБ да вършат компромис с ГЕРБ за министерски места.

Панев сподели, че във връзка с договарянията има цялостното доверие, че акад. Денков дружно с Мария Габриел ще намерят нужната формула за държавно управление. " Намирам доста сериозна виновност в президента, който бави мандата, близо седмица той не е връчен ", уточни Панев. " Силите, които не желаят непоклатимост в България, които не желаят ясна европейска ориентировка, ще създадат всичко допустимо държавно управление да не бъде формирано ", уточни Владислав Панев. Според него, в случай че не беше ролята на президента още тази седмица щяхме да имаме държавно управление.

В отговор на въпрос той сподели, че не счита, че Мария Габриел може да бъде първият министър председател като компромис от страна на ПП-ДБ по отношение на ГЕРБ, най-много тъй като виждаме, че Народното събрание стартира дейна работа от тази седмица. Бяха признати двата правосъдни закона, електронизацията на трудовите книжки. Следващата седмица ще гледаме още закони. Въвеждането на промени може да стане единствено с държавно управление на ПП-ДБ, съобщи Панев. Той акцентира още един път, че би трябвало да се отърсим от страстите през идващите часове и да се ръководим от ползите на страната и от рационалното.

Панев счита, че българските служби би трябвало да бъдат самостоятелни. Той сподели, че нямаме потребност от секрети служби, които получават информацията си от медиите. Според Панев може би има потребност от нова конструкция на службите.

Попитан за имената в новия кабинет той отговори, че не престават да се разискват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР