Лидерът на втората по сила опозиционна формация в Швеция Шведски

...
Лидерът на втората по сила опозиционна формация в Швеция Шведски
Коментари Харесай

Лидерът на Шведски демократи иска партията да промени становището си за НАТО

Лидерът на втората по мощ опозиционна групировка в Швеция " Шведски демократи " Пер Ими Окешон съобщи, че ще предложи партията му да промени мнението си за присъединението на страната към НАТО, в случай че прилежаща Финландия подаде молба за участие, съобщи Ройтерс.

" Ако Финландия подаде молба за участие, ще отида на партийния съвет с искане да променим мнението си ", споделя Окешон в изявление за шведския ежедневник " Свенска дагбладет ".

" Това, което се промени в този момент, е, че Финландия много намерено върви към участие в НАТО, и има доста индикации, че това може да се случи в близко бъдеще. Това, дружно с обстоятелството, че Украйна, която не е член на НАТО, е изцяло сама, ме накара да трансформира визията си ", изясни водачът на шведската националистическа партия.

Промяна в мнението на " Шведски демократи " би означавала наклоняване на везните към образуване на парламентарно болшинство в поддръжка на присъединението на неутрална Швеция към НАТО, отбелязва Ройтерс.

Руската инвазия в Украйна накара Швеция и Финландия да обмислят присъединение към алианса, въпреки че Швеция изпитва по-големи съмнения по въпроса от Финландия, която има 1300-километрова граница с Русия.

Финландското държавно управление съобщи, че през идните седмици ще разгласи идващите си стъпки що се отнася до решение за допустимо присъединение към НАТО.

Миналия месец партия " Шведски демократи " разгласи, че ще премисли мнението си за алианса, откакто излезе социологическо изследване, показващо, че за пръв път болшинството от шведите поддържат влизането на страната в Северноатлантическия боен съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР