Лидерът на Воля подозира, че го преследват по политически причиниВеселин

...
Лидерът на Воля подозира, че го преследват по политически причиниВеселин
Коментари Харесай

Марешки и другите двама от Воля нямало да дадат доброволно имунитета си

Лидерът на " Воля " подозира, че го преследват по политически аргументи

Веселин Марешки и депутатите му Кръстина Таскова и Пламен Христов може да не дадат непринудено имунитетите си след новото искане на основния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщи водачът на " Воля " в коридорите на Народното събрание.

Готов съм да си дам имунитета, само че първичната реакцията на колежката е, че не се усещаме отговорни и желаеме да забележим кои са тези, които имат интерес да ни бъде свален имунитета и вместо да работим, да ни мотаят по обвинявания, изясни Марешки.

И дефинира настояването на прокуратурата като " втора серия на първото искане " за имунитета им. " Сменили са члена, по който сме си дали имунитета предния път. Още тогава, с цел да не ни разиграват такива циркове, казахме, че смъкваме имунитетите си по целия Наказателен кодекс, с цел да работят умерено и да не се тормозят ", разяснява водачът на " Воля ".

Объркали са се първия път, няма нищо ново. Цяла година проверяват за някакво изнудване, не намират нищо и в този момент са решили за друго изнудване, разяснява Марешки. И изясни, че не престават да ги въртят.

Затова той и депутатите му не били решили дали да хвърлят имунитетите си. Може и да не се откажем, с цел да забележим кои са тези, които имат интерес да сме без имунитет. Защото се появиха и реакции, че става дума за това, че сме прекомерно остри против някои вицепремиери и може би това е.

" Ще помислим, до ги забележим кои са тези и дали става дума за обвинявания за изнудване или за това, че желаеме двама изверги да бъдат изхвърлени от държавното управление ", разяснява Марешки. Чуваме, че някои от тях спят с прокуратурата, добави той, само че отхвърли да назове имена, тъй като всички ги знаели и не желал да му повдигат обвинявания по други текстове от Народно събрание. Лидерът на " Воля " обаче виждал политически напън в офанзивата против него, само че не мисли, че е обвързвана с кворума в Народното събрание.

Запитан дали ще извърши заканата си да не се записва в пленарната зала до оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, Марешки изясни, че в петък той няма да е в Народното събрание, само че сътрудниците му ще се записват. Краят на седмицата е неделя, в понеделник ще кажем за другата седмица. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР