Лидерът на Воля и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки

...
Лидерът на Воля и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки
Коментари Харесай

Марешки призова президента да свика Съвета за национална сигурност за датата на изборите

Лидерът на " Воля " и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки приканва президента Румен Радев да свика незабавно съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/, на което да бъде разисквана датата на идните парламентарни избори, оповестиха от партията.

" Не е редно толкоз значима тематика да се дискутира през медиите, нито пък да е еднолично решение. Това е несериозно. Провеждането на изборите в условия на пандемия значи, че този развой към този момент визира националната сигурност. Затова ние от " Воля " считаме, че е редно тематиката да бъде разисквана на съвещание на КСНС. Всичко друго е политиканстване и наддаване кой може да покаже по-голям дебелоглав. Това не е държавническо държание, нито отговорност към българските жители ", декларира заместник-председателят на Народното събрание.

Преди дни президентът съобщи, че парламентарните избори би трябвало да се проведат в период и назова датата 28 март.

От " Воля " пък припомнят, че Марешки е предложил парламентарните избори да се проведат на 23 май 2021 г. Според него по-топлото време би асъдействало за по-висока изборна интензивност. От друга страна, тогава би трябвало пандемията да е утихнала и това да разреши събирането на повече хора на едно място. 

" При организирането на изборите водеща би трябвало да бъде грижата за живота и здравето на българските жители ", безапелационен е Марешки. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР