Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуаидо заяви, че е инструктирал

...
Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуаидо заяви, че е инструктирал
Коментари Харесай

Гуаидо поиска помощ от американската армия

Лидерът на венецуелската съпротива Хуан Гуаидо съобщи, че е инструктирал пратеника си във Вашингтон Карлос Векио да откри контакти с представители на въоръжените сили на Съединени американски щати, с цел да работят взаимно по намиране на решение на политическата рецесия във Венецуела, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, на които се базира Българска телеграфна агенция.

Гуаидо акцентира нощес, че е изискал от Векио да сътвори канал за директна връзка с Пентагона, за допустимо съгласуване на дейностите.

Подкрепяният от Съединени американски щати венецуелски опозиционен водач Хуан Гуаидо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, води акция за събаряне на президента Николас Мадуро. През последните дни венецуелските сили за сигурност задържаха заместник-председателя на Националното заседание Едгар Самбрано, а други депутати потърсиха леговище в задгранични посолства, опасявайки се от ответни ограничения на държавното управление след несполучливия опит за прелом.

Гуаидо е заявявал, че " всички разновидности са на масата ", с цел да бъде отхвърлен Мадуро, повтаряйки думите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и негови съветници, отбелязва АП.

Не изключително огромна група венецуелци излязоха през вчерашния ден на улиците, с цел да покажат поддръжката си за следения от опозицията парламент, който е подложен на засилващ се напън от държавното управление на Мадуро. В Каракас Гуаидо приказва пред няколкостотин души, събрали се в поддръжка на апела му за събаряне на президента социалист.

Намалелият брой на участниците в митинга отразява засилващият се боязън и деморализацията в редиците на поддръжниците на опозицията, отбелязва АП.

" Живеем в тирания ", съобщи Гуаидо. " Не разполагаме с вид да останем по домовете си и да чакаме, а би трябвало да желаеме правата си на улицата ".

По данни на Франс прес в митинга на площад Алфредо Садел са взели участие сред 1500 и 2000 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР