Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов заяви пред БНТ, че има

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов заяви пред БНТ, че има
Коментари Харесай

Кабинетът е готов? Всички са в кюпа – без Корнелия и Копейкин

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов съобщи пред Българска национална телевизия, че има информация, че към този момент е взето решение да се сформира кабинет. Правителството ще сплоти ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, Движение за права и свободи и „ Български напредък “. Решението пък било взето от американското посолство.

„ Имаме информация, че има решение в американското посолство. Затова американската посланичка (бел. ред. Херо Мустафа) към момента стои в България, макар че мандатът ѝ изтече и към този момент има определен нов човек, който би трябвало да я замести. Тя ще стои, до момента в който не се сформира кабинет. А задачата на този кабинет ще е да вкара страната ни във война “, съобщи водачът на „ Възраждане “.

В средата на годината президентът на Съединени американски щати Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за дипломат в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 година Предложението на президента обаче би трябвало бъде утвърдено първо от Сената.

С изявлението си Костадинов продължи с риториката си, че непознати посолства вършат всичко допустимо да оказват помощ в сформирането на кабинет, който да е с евроатлантическа тенденция.

Реклама

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няколко пъти към този момент направи предложение към всички партии с сходно мислене да се обединят и да създадат държавно управление.

„ Продължаваме промяната “ отхвърли диалози с ГЕРБ, а „ Демократична България “ сложи като изискване за договаряния промяната на основния прокурор Иван Гешев, само че от ГЕРБ нямат безапелационна позиция по тематиката.

Според Костадинов ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ към този момент демонстрират, че могат да гласоподават дружно и даде за образец решението съветският и беларуският посланици да не бъдат поканени на формалното разкриване на 48-ото Народно заседание.

По думите му с първия мандат на ГЕРБ може да не се сформира държавно управление, само че с втория или третия е изцяло допустимо.

Лидерът на „ Възраждане “ сподели още, че дружно с сътрудниците си от парламентарната група на партията ще опитат да съберат подписи за свикването на референдум за запазването на българския лев.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР