Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е осъден да плати 5

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е осъден да плати 5
Коментари Харесай

Осъдиха Костадин Костадинов - плаща 5000 лв. на журналист, когото наклеветил

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов е наказан да заплати 5 хиляди лв. обезщетение на журналиста от Нова тв Васил Иванов за оскърбителен изказвания, които е отправил към него през май 2020 година във фейсбук. Решението на арбитър Гергана Коюмджиева е от 12 май тази година, само че оказва се в този момент.  

Повод за процеса, по който са правени няколко експертизи и са разпитани и няколко очевидци, са обидни изказвания на партийния водач против журналиста. През април 2020 година Васил Иванов прави ефирен репортаж във връзка отхвърли на " Възраждане " да върне държавната си дотация макар обществените обещания на Костадинов. Иванов споделя, че няма законови спънки това да стане и снимал ръководителя на " Възраждане " пред новата му къща до брега на Варненското езеро.

Оказва се, че с изключение на телевизионната камера, снимал и съпартиецът на Костадинов - Цончо Ганев, единствено че с телефона си. Той е разпитан по делото.

И по този начин след излъчването на репортажа във фейсбук профил на Костадинов на 6 май 2020 година със заглавие: " Без цензура-Разтърсващи обстоятелства “ се появява видео. В него журналистът и материалът са наричани " поръчкови ". Васил Иванов е избран като " подвластен от системата и от тези, които му заплащат да прави нереалистични и подвеждащи материали:.

Пак в същото видео се твърди, че Васил Иванов бил споделил: „ при гербаджиите се наведох “. 

Допълнителна експертиза обаче открива, че във видеото са инсталирани надписи, които нямат нищо общо с диалога, който се състоял сред двамата. Има обективно разминаване сред текста на надписите във видеото и наличието на записания диалог. На записа се повтаря три пъти една и съща имитация „ При гербаджиите се наведе “, до момента в който на фрагмента е изписано „ При гербаджиите се наведох “. Вещото лице сочи в експертното умозаключение, че фразата „ При гербаджиите се наведе “ е незавършена, отрязана и това се открива от интонацията на гласа. В оповестеното видео има фрагменти от същинския репортаж, само че друго наличие. 

Направена фонетичната експертиза откри, че в 21:46 минута на проучвания запис е установена следната имитация на Васил Иванов: „ При ГЕРБ, при гербаджиите се наведе “, като глагола е използван в трето лице, само число, при визирине на трето неприсъстващо лице.

От показания на очевидец свидетел, който е работел с Васил Иванов, се установовило, че изразът е във връзка някогашна шефка на Иванов, поради която преди време ищецът е напуснал Нова тв.

В оповестеното от ответника Костадинов видео, обаче, се съдържа изписан с бели букви на черен декор текст: „ Репортерът на Нова ТВ – Васил: - При гербаджиите се наведох “, като по този метод е притурен тип, че ищецът е изрекъл този израз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР