Пригожин: Шефът на Вагнер беше забелязан в Русия по време на срещата на върха в Африка

...
Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин беше сниман в Санкт Петербург
Коментари Харесай

Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин беше сниман в Санкт Петербург по време на срещата на върха Африка-Русия тази седмица.

Той бе видян да се ръкува с посланик Фреди Мапука, високопоставен служител в Централноафриканската република (ЦАР).

изображението беше публикувано във Facebook от Дмитрий Сити, който според съобщенията управлява операциите на Вагнер в ЦАР.

Това е първото потвърдено виждане на г-н Пригожин в Русия след неуспешния бунт на Вагнер през Юни.

Срещата на г-н Пригожин и г-н Мапука се състоя в хотел Trezzini Palace в Санкт Петербург, потвърди BBC Verify.

BBC Verify използва софтуер за лицево разпознаване, за да сравни известни снимки на служителя на ЦАР със снимката на Пригожин и получи 99% съвпадение, което показва, че двете изображения са на същият мъж.

Детайли от интериора, които се виждат на заден план на снимката, също бяха съпоставени с хотел Trezzini Palace, който според руските медии е собственост на Пригожин .

Връзката, носена от г-н Mapouka, има отличителен модел, който е идентичен с тази на официалния ремък, носен от делегатите на срещата на върха.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">Търсенето на същото изображение не намери по-ранни копия, което показва, че се е появило онлайн едва наскоро.

Срещата следва появата на г-н Пригожин в Беларус миналата седмица. Видео в каналите на Telegram, свързани с наемническата група Вагнер, показва как той приветства бойци и описва последните събития на фронтовата линия в Украйна като „позор“.

Той също така намеква, че Вагнер може да се присъедини отново към войната на по-късна дата.

По време на На срещата на върха Африка-Русия руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да замени износа на украинско зърно за Африка както на търговска, така и на база помощ, за да помогне за избягване на „глобална хранителна криза“.

"Ние ще бъдем готови да предоставим на Буркина Фасо, Зимбабве, Мали, Сомалия, Централноафриканска република и Еритрея по 25-50 000 тона безплатно зърно всяка през следващите три-четири месеца“, каза Путин.

Русия наскоро се оттегли от сделката, съгласно която износът на украинско зърно преминава през Черно море, за да достигне световните пазари, включително Африка.

ЕС каза, че вярва, че г-н Путин подвежда африканските страни с обещанието си да изпрати безплатно зърно на континента. Европейската комисия каза, че е малко вероятно Русия да изпълни обещанието си.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР