Лидерът на столичните социалисти призова съветниците от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ

...
Лидерът на столичните социалисти призова съветниците от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ
Коментари Харесай

Иван Таков: Внасяме доклад за допълнително финансиране до 1 млн. лв. за програмата Топъл обяд  

Лидерът на столичните социалисти прикани съветниците от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да престанат с дребните заяждания между тях и да стартират работа всъщност

Поемаме ангажимент да внесем отчет за в допълнение финансиране до 1 млн. лева по Програмата за храни и главно материално подкрепяне, Процедура " Топъл обяд ". Това съобщи водачът на столичните социалисти и ръководител на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за Блъгария " Иван Таков по време на днешната сесия. С спомагателното финансиране от Столична община цената на един топъл обяд за възрастните хора от 3,20 лева ще бъде нараснала на 6,00 лева На днешната сесия беше признато удължаването на програмата за 2024 и 2025 година. Така районните администрации на плановите действия по Операция " Топъл обяд ", Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 година, съфинансирана от Европейския обществен фонд, ще продължат да я извършват.

" По време на съвещанието на комисията по " Финанси и бюджет " протече задоволително задълбочена полемика по този отчет. Вече направихме пресмятане и стана ясно, че ще са нужни сред 750 000 и 1 милион лв. съфинансиране от страна на Столична община, с цел да увеличим цената на един топъл обяд на 6,00 лева, разяснява Иван Таков. - Това изобщо не е толкоз висока сума, с цел да може възрастните хора да се хранят качествено и здравословно. Затова предложих да изготвим отчет за това в допълнение финансиране. Така или другояче ни следва да гледаме бюджета. Няма да е проблем да отделим 1 милион лв. за тази в действителност смислена и добра самодейност ".

Общинският консултант от МК " Българска социалистическа партия за България " Станислав Младенов счита, че е унизително общинските съветници да се съгласят цената на един топъл обяд за възрастните хора да остане на цена 3,20 лева " Освен продуктите, правенето на обяда, в тази цена влизат и транспортните разноски, изясни той. - Срамота е въобще да приказваме за сходна сума и да считаме, че се грижим за една от най-уязвимите групи в българското общество. Освен това не може да има идентичен метод за региони като Нови Искър, където транспортните разноски са доста по-големи спрямо тези за " Надежда " или " Връбница ", да вземем за пример. Повече от възмутително е да се намират пари за ремонт три пъти на жълтите павета, а да не се погрижим за храната на възрастните хора ".

В началото на днешното съвещание на СОС Иван Таков прикани общинските съветници от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да престанат с дребните заяждания между тях и да стартират работа всъщност. " Почвате да ставате безусловно нелепи, обърна се той към сътрудниците си от двете политически групи. - Не зная какво ви става, само че при започване на март да се карате за коледна декорация и украшения в града не е обикновено. Стегнете се малко и дано да работим всъщност. От близо три месеца имаме два извънредно значими отчета, които ние държим да бъдат прегледани най-скоро. Единият е за четвъртото съглашение със " Софийска вода ", а другият - да бъде направен юридически и финансов разбор на общинското сдружение по непорочност. От 2019 година се борим този отчет за види бял свят. И няма да се откажем, колкото и време да е належащо за правенето на този разбор ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР