Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви, че иска по-тесни

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви, че иска по-тесни
Коментари Харесай

Ким Чен-ун иска да напише нова история с Южна Корея

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разгласи, че желае по-тесни контакти с Южна Корея , оповестява държавната медия на тоталитарната страна, представена от БиБиСи.

 Северна Корея създава плутоний
Северна Корея създава плутоний

Ядреният реактор на Пхенян още веднъж проработи

Информацията е изнесена след рядка аудиенция на високопоставени южнокорейски дипломати в Пхенян, които вечеряха с Ким Чен-ун. Те са първите дипломати от Сеул, които се срещнаха с Ким, откогато пое властта преди 7 година

 Снимка 343744
Източник:

Това е част от разведряването на връзките сред двете страни, почнало няколко седмици преди Зимните олимпийски игри в Южна Корея.

Двете страни са постигнали " приемливо съглашение " диалозите да продължат и за в бъдеще.

 Историческа среща сред Северна и Южна Корея
Историческа среща сред Северна и Южна Корея

За първи път от десетилетие

Делегацията се чака да посети Вашингтон по-късно тази седмица, с цел да запознае американските представители по какъв начин са минали диалозите в КНДР.



Съединени американски щати оповестиха, че са " внимателно оптимистични " по отношение на вероятностите за възстановяване на контактите сред Севера и Юга, само че изключиха договаряния с Пхенян, в случай че КНДР не изрази подготвеност да се откаже от нуклеарните оръжия.

Ким Чен-ун се е срещал с доста малко задгранични представители, откогато пое властта през 2011 година През 2007 година за последно представители на Южна Корея посетиха Пхенян.

 Снимка 343743
Източник:

В делегацията на Южна Корея бяха шефът на разузнаването и съветникът по национална сигурност на президента.

Севернокорейската организация KCNA заяви, че Ким " топло посрещна " делегацията и организира " открити диалози " с представителите. Той също по този начин изразил вяра " да напишат нова история на национално обединяване ", написа " Гардиън ".

Според организацията те са разискали въпросите, свързани с понижаване на военното напрежение на Корейския полуостров и активизиране на разговора, контактите, съдействието и обмена.

 Снимка 343740
Източник:

Южнокорейската делегация предала писмо от президента Мун Дже-ин , в което кани Ким да договарят.

Вечерята е траяла четири часа . Делегацията беше на двудневна аудиенция в Пхенян.

 Снимка 343741
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР