Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун днес се извини за

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун днес се извини за
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се извини за убития южнокореец |

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун през днешния ден се извини за убийството на южнокорейския държавен чиновник, който е бил убит край противоречивата морска граница сред двете страни, оповестява Асошиейтед прес. Той дефинира случая като “неочакван ” и “злощастен случай ”, за който съжалява доста.

Днес Ким Чен-ун е дал изказване, което беше публикувано от неговия консултант: “Председателят на Държавния съвет, другарят Ким Чен-ун, съжалява доста за това, че е провокирал огромно отчаяние у президента Му Дже-ин и южнокорейските жители поради един непредвиден и злополучен случай. " Важно е да се означи, че такива изказвания са необикновени и извънредно редки за КНДР.

Вчера Южна Корея упрекна Северна Корея за убийството на южнокорейски чиновник по риболовния надзор на Министерството по морско дело, който, евентуално при опит да избяга от страната, е бил убит, а тялото му е било изгорено в морето. Сеул дефинира случая като “зверско действие ” и изиска виновниците да бъдат осъдени. Припомняме, че това е първото ликвидиране на южнокореец от севернокорейските сили от десетилетие насам.

Според Пхенян бойците на КНДР първо са стреляли с халосни патрони, мъжът обаче не е обяснил какво тъкмо прави там, а единствено е споделил, че е от Южна Корея. После съгласно бойците той е посочил признаци, че ще се опита да избяга. За да го спрат, са стреляли по него. Според формалната информация са били създадени към десетина изстрела. Когато се доближили до обекта, върху който е плавал, тялото го нямало, а имало единствено следи от кръв. После бойците изгорели плаващия предмет, според локалните правила за битка с ковид.

Южнокорейският почитан офицер Ан Йон -хо в сряда съобщи, че бойците на КНДР евентуално са простреляли държавния чиновник в осъществяване на затегнатите правила за битка с ковид, които съгласно него включвали “безразборна пукотевица ” по всеки, който нелегално се приближи до границите ѝ.

Са Ук - южнокорейският министър на защитата, пък съобщи, че мъжът евентуално се е опитвал да избяга, защото си е поставил избавителна жилетка и е оставил обувките си на кораба, на който преди този момент е пътувал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР