Лидерът на СДС и бивш министър на икономиката Божидар Лукарски

...
Лидерът на СДС и бивш министър на икономиката Божидар Лукарски
Коментари Харесай

Лукарски: Срещата за дясно обеденинение е като събрание на ОФ

Лидерът на Съюз на демократичните сили и някогашен министър на стопанската система Божидар Лукарски наподобява не е останал удовлетворен, че партията му не е била поканена на срещата за обединяване в дясно преди дни. Той разяснява, че въпросния конгрес наподобява на "събрание на Отечествения фронт от преди 9 септември ".

Според него множеството партии всред ДСБ, "Да, България ", ДЕОС, Български земеделски народен съюз и "Зелените " не са с ясно изразени дясно-консервативни полезности. Лукарски визираше ДЕОС, "Зелените " и групировката на Христо Иванов.

"По принцип считаме, че би трябвало да се проведат диалози за някакво обединяване в дясно отвън ГЕРБ, отвън Народното събрание, само че те би трябвало да са на идейна и политическа основа ", разяснява още водачът на Съюз на демократичните сили пред bTV.

Лукарски напомни, че групировката му е поканила първа ДСБ за диалози, само че хората на Атанасов са отказали и вземат участие в "Отечествения фронт ".

"Атанасов съобщи, че няма да се водят диалози със Съюз на демократичните сили, въобще с обединения, които не са напуснали ръководството „ Борисов 2 “. Български земеделски народен съюз за какво са там? Нямам мемоари Николай Ненчев да е напускал държавното управление до края “ – разкритикува Лукарски. – Малко логиката се губи и малко отново Отечествен фронт – за едни може, за други не може “.

Бившият министър на стопанската система добави, че не би взел участие в сходен съюз.

Запитан дали Съюз на демократичните сили поддържа Бойко Борисов в третия му кабинет, Лукарски отговори: "В никакъв случай не мога да кажа, че го поддържаме или че сме срещу. Ние сме съпротива на избрани политики, имаме избрани забележки и градивни рецензии ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР