Лидерът на политическото крило на талибаните молла Абдул Гани Барадар

...
Лидерът на политическото крило на талибаните молла Абдул Гани Барадар
Коментари Харесай

Талибаните ще бъдат оглавени от молла Абдул Гани Барадар, възобновяват се вътрешните полети

Лидерът на политическото крило на талибаните молла Абдул Гани Барадар ще оглави новото държавно управление на Афганистан Рой, допуска Ройтерс, базирайки се на източници в придвижването, съобщи организация „ Фокус “.

Според информацията в новата администрация ще бъдат включени и молла Якуб (син на първия водач на талибаните молла Омар) и представителят на радикалите в Доха Шер Мохамад Абас Станекзай.

Анамула Самангани, член на комисията за културата на талибаните, сподели пред Tolo News в сряда, че афганистанското държавно управление може да бъде управлявано от водача на придвижването, молла Хибатула Ахундзада. В същия ден организация Hama Press, базирайки се на източници, заяви, че Абдул Гани Барадар ще бъде назначен за външен министър, Мула Якуб ще заеме поста министър на защитата, а Халифа Хакани (син на един от водачите на талибаните Джалалудин Хакани) ще става вътрешен министър.

Очаква се талибаните да разгласят състава на кабинета си по-късно денем.

Афганистанската самолетна компания Ariana Afghan Airlines ще възобнови вътрешните полети в петък, предава AFP, като се базира на нейния представител Тамим Ахмади.

" Получихме зелена светлина от талибаните и от авиационния регулатор. Подготвяме се да обновим вътрешните полети през днешния ден, 3 септември ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР