Лидерът на партия Синьо и бяло Бени Ганц обеща да

...
Лидерът на партия Синьо и бяло Бени Ганц обеща да
Коментари Харесай

Бени Ганц обеща да анексира Йорданската долина след изборите в Израел

Лидерът на партия " Синьо и бяло " Бени Ганц даде обещание да наложи израелския суверенитет над Йорданската котловина след изборите, написа " Таймс ъв Израел ".

" Йорданската котловина е източният защитителен щит на Израел при всеки предстоящ сюжет ", сподели той по време на обиколка в региона и акцентира, че държавните управления са създали огромна стратегическа неточност.

Ние гледаме на това парче земя като на неразделна част от Израел и след изборите ще работим за използване на суверенитета над Йорданската котловина. Ще създадем това в единодушие на национално равнище и в съгласуваност с интернационалната общественост, разгласи Ганц.

Малко преди изборите през септември министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че неотложно ще наложи суверенитет над Йорданската котловина - ¼ от Западния бряг - след образуването на ново държавно управление.

Ганц също се оплака от решението през предходната година да се върнат територии по границата с Йордания, откакто кралството отхвърли да удължи 25-годишния наем, контрактуван като част от мирното съглашение сред страните от 1994 година

Бени Ганц се закани, че няма да има други произшествия като този.

Премиерът Нетаняху незабавно отговори на Бени Ганц.

Защо чакаш след изборите, в случай че е допустимо да се наложи суверенитетът над Йорданската котловина? Бени Ганц, чакам да ми отговориш довечера, прикани министър-председателят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР