Лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия на Турция Кемал Кълъчдароглу подкрепя

...
Лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия на Турция Кемал Кълъчдароглу подкрепя
Коментари Харесай

Лидерът на турската опозиция подкрепя сделката с Русия за С-400

Лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия на Турция Кемал Кълъчдароглу поддържа закупуването на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400, оповестява РИА “Новости “.

 © БГНЕС
По-рано министерството на защитата на Турция заяви за началото на доставките на С-400 в страната. Информацията бе доказана и от Федералната работа по военно-техническо съдействие.

„ Когато не е получен отговор на настояването на Турция за закупуване на американски зенитно-ракетни комплекси Patriot, Анкара ще търси други пътища за застраховане на своята сигурност. Нейно право е да прави това и по-нататък. А сенатът (на САЩ) да огледа деликатно, къде се намира Турция, да обърне внимание на нейното стратегическо състояние в района. Обезпечаването на личната сигурност вътре в страната и отвън нейна територия е нужда и би трябвало да бъдат взети съответните ограничения “, съобщи Кълъчдароглу закупуването на С-400.

Договорът за доставка на четири дивизиона С-400 за 2,5 милиарда $ е подписан през 2017 година Част от договорката Турция ще заплати сама, а част ще бъде за сметка на заема от Русия.

Според съветския вицепремиер Юрий Борисов, договорът планува варианти след осъществяването на главната част от доставката.

Закупуването на най-новата съветска система за противоракетна защита С-400 провокира интернационален скандал сред Турция и Съединени американски щати.

Съединените щати упорстват страната да се откаже от договорката и в подмяна на това да придобие техния комплекс „ Пейтриът “. В случай на отвод Вашингтон не изключва опцията да задържи или въобще да анулира продажбата на новите изтребител F-35, само че Турция не се съгласи на никакви отстъпки. След срещата на върха на водачите на Г-20 в Осака връзките сред Съединени американски щати и Турция малко се разведриха, съобщи министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР