Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в студиото на БНТ,

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в студиото на БНТ,
Коментари Харесай

Напрежение! Валери Симеонов настоя за спешен коалиционен съвет и скочи на ГЕРБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разяснява в студиото на Българска национална телевизия, че предлагането за понижаване на партийната дотация на 1 лев на глас ще "ликвидира тотално многопартийната народна власт ". Според Симеонов американският модел, който е препоръчан, ще ликвидира всички дребни политически сили и ще докара до двупартиен модел.

"Цялата тази тематика стартира с един анормален метод за правене на политика - политика на страст, политика напук. "
Така Валери Симеонов разяснява предлагането за понижаване на партийната дотация на 1 лев на глас, което се чака през днешния ден Народното събрание да гласоподава на второ четене. Той сподели, че това предложение не е разискване в съдружен съвет, съгласно него не е коментирано и в ГЕРБ - даже те били сюрпризирани от предлагането на премиера.

"Такова предложение ликвидира тотално многопартийната народна власт. ", сподели Симеонов и добави, че многопартийната народна власт е най-висшата форма на народна власт, реализирана от обществото.

"Премахване на дотациите по отношение на партии в действителност трансформира системата тъкмо в някакъв американски модел, който в България ще бъде афганистански, а не американски. Какво съставлява американския модел? Финансиране, от което остават две партии "Партиите от коалиция "Обединени патриоти " не са обсъждали предлагането.

"Вчера се събрахме с управлението на Вътрешна македонска революционна организация и си дадохме една трезва равносметка, че това решение не би трябвало да продължава своя път към пленарна зала и би трябвало да бъде най-малкото отсрочено, с цел да има консултация с всички политически сили. "Симеонов посочи, че ГЕРБ е нарушил съдружното съглашение и целите на ръководещата коалиция, и че "влезе в коалиране с Движение за права и свободи ".

"Нека ГЕРБ да реши кой желае да му бъде сътрудник в това ръководство. Ако желае Движение за права и свободи, да заповяда. "

Валери Симеонов упорства за незабавен съдружен съвет на ръководещата коалиция.

Той напомни, че през 2015 година "Патриотичен фронт " (тогавашната коалиция сред Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ) е направила предложение за понижаване на дотацията на 6 лв..

"Безспорно е правилно, че тази дотация е безпределно раздута, тя би трябвало да бъде понижена. Но ликвидирането на субсиидите води в действителност до очистване на опцията освен да съществуват дребните партии като нашата, като тези на сътрудниците, само че и навлизането на нови политически партии. "

За Симеонов този метод на водене на политика, популизмът, който той дефинира като "подмазване на простолюдието ", е афектиран за всички интелигентни хора в страната.

"Има модели в Европа, има модели на смесено финансиране. Трябва да се понижи дотацията, само че въпреки това би трябвало да се даде опция и за финансиране. Но не безкрайно. Този, който е на власт, в действителност той командва компаниите. "

Във връзка с признатите нови разпореждания за шума, които Народно заседание дефинитивно одобри през вчерашния ден, Симеонов разяснява, че се усеща задоволен.

"Има един закон, който е елементарен, банален, активен, обикновен и който наложително ще докара до ефикасност в битката с тази болест на цивилизацията. "

Той добави, че строителните действия също влизат в рестрикциите на закона. Контролът ще се упражнява денем от Регионалните здравни инспекции и съответните министерства.

Като образец той даде Министерство на превоза, което да управлява шума за корабите, които плуват към брега със мощна музика. А в тъмните часове единствено и само полицията ще е виновна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР