Лидерът на националистите Джорджия Мелони, която ще стане следващият министър-председател

...
Лидерът на националистите Джорджия Мелони, която ще стане следващият министър-председател
Коментари Харесай

Мелони обеща пълна подкрепа за Украйна

Лидерът на националистите Джорджия Мелони, която ще стане идващият министър-председател на Италия, даде обещание цялостната си поддръжка за Киев, откакто получи поздравления от украинския президент Володимир Зеленски за изборната си победа, съобщи Ройтерс.

В туит късно във вторник, ден откакто Мелони и нейните десни съдружници завоюваха внушително парламентарно болшинство, Зеленски сподели, че чака с неспокойствие „ ползотворно съдействие с новото държавно управление “.

Мелони отвърна бързо. „ Скъпи (Зеленски), знаеш, че можеш да разчиташ на нашата лоялна поддръжка за идеята за свободата на украинския народ. Бъди мощен и резервира вярата си непоколебима! “ написа тя на британски в Twitter.

Мелони беше един от дребното италиански политически водачи, които откровено поддържаха решението на премиера в оставка Марио Драги да изпрати оръжия в Украйна, макар че беше съпротива на неговото държавно управление.

За разлика от това, двамата политически съдружници на Мелони, Лигата и Forza Italia, които бяха в обединението на Драги, бяха доста по-амбивалентни, отразявайки техните исторически близки връзки с съветския президент Владимир Путин.

Подчертавайки дълбочината на тези връзки, водачът на Forza Italia Силвио Берлускони сподели предходната седмица, че Путин е бил „ натиснат “ да нахлуе в Украйна и е желал да сложи „ почтени хора “ отпред на Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР