Лидерът на националистическата опозиция в РСМ Християн Мицкоски поиска министърът

...
Лидерът на националистическата опозиция в РСМ Християн Мицкоски поиска министърът
Коментари Харесай

Мицкоски: С България имаме само обща география, Османи да се извини

Лидерът на националистическата съпротива в РСМ Християн Мицкоски изиска министърът на външните работи Буяр Османи да се извини заради казаното от него през днешния ден във връзка Илинденското въстание, предава БГНЕС.

По мотив днешният празник тази заран във видео послание Османи сподели, че " Илинден е важен и за България ". Според посланик №1 на РСМ " осъществяването на Договора за другарство от 2017г. ще отстрани разликите с България ".
 Мицкоски: Спорът с България не е надпреварване на 100 метра Мицкоски: Спорът с България не е надпреварване на 100 метра
На честването на 2 август - Деня на републиката, водачът на най -голямата опозиционна партия в районен съд Македония съобщи, че обединяването ще о...

Това изявление на Османи провокира гнева на водача на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски, който написа следното в личния си профил доскоро: Илинден, в революцията и политиката може да бъде важен за България единствено като част от техните учебници, където се учи по верен метод историята на македонския народ и жителите на Македония - албанци, турци, сърби, власи, роми и останалите, както и тяхната достоверна битка за лична македонска страна в сърцето на Балканите. Общото с тях може да бъде единствено географията, тъй като двата народа и двете страни принадлежат и са принадлежали в географската област - Балканският полуостров, само че никога нямаме нищо общо в политически смисъл с тях. Защо? Ако изключим интервала сред 1941-1944 година, когато българските фашисти са окупирали територията на днешна Македония и по-късно бяха победени и изгонени, в никакъв случай преди, а и по-късно, не сме имали обща политическа и конституционна страна, с цел да се твърди, че имаме " обща история ", написа Християн Мицкоски.

Според наследника на Никола Груевски Османи е " направил груба провокация към македонския народ и това е било неуважение на историята, традициите и жертвите на самостоятелната и суверенна македонска страна ".

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР