Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Мич Макконъл отхвърли

...
Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Мич Макконъл отхвърли
Коментари Харесай

Разследването срещу Тръмп сблъска демократи и републиканци в Сената

Лидерът на болшинството в Сената на Съединени американски щати Мич Макконъл отхвърли предлагането на водача на малцинството Чък Шумър за разпоредбите по отношение на процеса по импийчмънт на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, осведомят The Hill и Guardian.
От трибуната на Горната камара Макконъл разказа предлагането на водача на демократите като " неточност " и предизвести, че може да докара до " призрачен казус за нашата институция ".
" Лидерът на демократите в Сената явно би желал нашата камара да свърши работата на демократите в Камарата на представителите. Той желае да предложи времето и силата на Сената с вяра да се намерят доказателства за закононарушение ", акцентира Макконъл.
Така той за първи път отговори на предлагането на Шумър по какъв начин да се организира процесът против Доналд Тръмп.
Шумър изпрати писмо на Маконнъл, че демократите желаят да призоват като очевидци на процеса в Сената Джон Болтън, някогашния консултант по национална сигурност, който беше уволнен от Доналд Тръмп през септември, и изпълняващия длъжността шеф на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейн, както и други двама от администрацията на американския водач.
Спорният миг е в това, че Шумър желае една резолюция, която ще покрива процедурата и апел за разпитване на съответни очевидци да бъде прокарана при започване на процеса. Но Макконъл е срещу, наблягайки, че желае минимум две резолюции - една за процедурата и една за очевидците - сходни като на процеса по импийчмънт на президента Бил Клинтън.
" Лидерът на демократите желае да напише изцяло нови правила за президента Тръмп ", означи Макконъл. Според него процедурата по импийчмънт е " най-несправедливата " в актуалната история.
Шумър разкритикува отхвърли на Макконъл. Той изиска от водача на републиканците в Сената да изясни за какво четиримата очевидци не би трябвало да дават показания.
" От какво се опасява водачът Макконъл? От какво се опасява президентът Тръмп? От истината ли? Но американците желаят истината ", попита водачът на демократите.
Чък Шумър цитира ново изследване, което демонстрира, че множеството американци имат вяра, че Тръмп би трябвало да разреши на множеството си съветници да дадат показания по време на процеса в Сената.
Според изследване на Washington Post/ABC News 70% от американците декларират, че Тръмп би трябвало да разреши на съветниците си дадат показания, а 60 на 100 чакат процесът в Сената да бъде почтен. Но американците остават разграничени по въпроса дали Тръмп би трябвало да бъде отхвърлен от власт. 49% са за събаряне от власт, а 46 на 100 са срещу.
Шумър предвижда, че ще има гласоподаване дали да се разреши на Болтън и Мълвейни да дадат показания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР