Лидерът на Мианмар Аун Сан Су Чи наруши мълчанието за

...
Лидерът на Мианмар Аун Сан Су Чи наруши мълчанието за
Коментари Харесай

Аун Сан Су Чи наруши мълчанието: Не знаем защо има избягали рохинги, повечето остават в Мианмар

Лидерът на Мианмар Аун Сан Су Чи наруши мълчанието за първи път, откакто офанзиви на мюсюлмански бунтовници бяха последвани от боен отговор против мюсюлманите рохинги, който Организация на обединените нации назова " етническо пречистване ". 

По данни на УНИЦЕФ около 400 хил. рохинги са избягали в Бангладеш.

Мианмар не се опасява от " интернационален надзор " във връзка с рецесията с мюсюлманите рохинги, разгласи Аун Сан Су Чи.

Тя осъди нарушаванията на правата на индивида и акцентира, че виновниците ще бъдат осъдени, само че разгласи, че не знае за какво има бежанци. 

" Искаме да разберем за какво има бежанци. Искаме да приказваме с тези, които са избягали, и тези, които са останали в страната ", сподели Су Чи и добави, че по-голямата част от мюсюлманите рохинги са останали в страната.  

Тя не разяснява военната интервенция против рохингите, само че сподели, че от 5 септември насам няма въоръжени конфликти. В речта и нямаше и отговор на критиките на Организация на обединените нации. По думите ѝ обаче страната ще се оправи с спора. 

Това е първото обръщение на Су Чи към нацията от началото на рецесията преди няколко седмици.

" Осъждаме всички нарушавания на правата на индивида. Възнамеряваме да възстановим мира, стабилността и върховенството на закона в страната ", съобщи в речта си Су Чи, представена от Sky News, като добави, че съчувства на хората, потърпевши от спора. 

Аун Сан Су Чи, която е притежател на Нобеловата премия за мир, а името ѝ е знак на независимост и народна власт, понесе доста рецензии поради мълчанието си във връзка рецесията с мюсюлманите рохинги. 

Хиляди поддържаха и подписка с настояването тя да върне Нобеловата премия за мир поради неналичието на реакция на протичащото се в страната. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР