Лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен обяви,

...
Лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен обяви,
Коментари Харесай

Марин льо Пен омекна към ЕС и еврото

Лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен разгласи, че е допустимо да се усъвършенства животът на френските жители без излизането на Франция от единната европейска валута , което е забележителна смяна от твърдата позиция срещу Европейския съюз, която тя отстояваше по време на кандидатпрезидентската акция, в която тя загуби от Еманюел Макрон, отбелязва " Ройтерс ".

" Националният фронт " на Льо Пен се намира в неразбория след тежката ѝ загуба на изборите през май, като е раздиран от дълбоки вътрешни разделения поради позицията му по отношение на Европа , което накара заместникът на Льо Пен в партията да напусне през предишния месец.

 Дясната ръка на Марин льо Пен напуща „ Националния фронт”
Дясната ръка на Марин льо Пен напуща „ Националния фронт ”

Флориан Филипо напуща партията

" В доста области е допустимо да се усъвършенства всекидневието на французите, без да се отхвърляме от Европа или еврото ", разяснява Марин льо Пен пред френското списание Valeurs Actuelles.

" Ние ч ухме френския народ ", изтъкнала тя.

Нейните мнения са най-ясната индикация до момента, че " Националният фронт " ще се концентрира върху политиките към имиграцията и националната еднаквост и ще омекоти реториката против Европейски Съюз , която ѝ струваше скъпо по време на изборите.

Въпреки че публичното неодобрение към Брюксел породи националистически настроения във Франция, изключително в селските региони и в районите с по-ниски приходи, социологическите изследвания демонстрират, че Франция няма предпочитание да последва Англия за излизането от Европейски Съюз или да изостави еврото .

Напускането на Флориан Филипо, който в продължение на години беше най-близкият помощник на Льо Пен и корав бранител на протекционистката и анти-евро политика, раздели " Националния фронт ", само че също по този начин проправи пътя за смяна в политиката, защото крайнодясната партия се пробва да се ребрандира.

По време на предизборната акция Льо Пен даде обещание референдум за участието в Европейски Съюз. След като загуби изрично от Макрон, " Националният фронт " на Льо Пен завоюва единствено осем места във френския парламент, оставяйки го със слаб глас и некадърен да образува парламентарна група.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР