Лидерът на католиците в Мианма отправи призив към протестиращите да

...
Лидерът на католиците в Мианма отправи призив към протестиращите да
Коментари Харесай

Кардинал отправи призив към протестиращите в Мианма

Лидерът на католиците в Мианма насочи апел към протестиращите да не прибягват към принуждение и да проявят хладнокръвие. Призивът му е насочен на фона на продължаващата революция в страната след военния прелом.

Кардинал Чарлз Бо насочи пламенна молба към жителите на азиатската страна, молейки ги да се придържат към пътя на мира, съобщи Aleteia.org. Молбата му идва на фона на продължаващото принуждение и информацията, че бойци са нахлули в дома на семейство, убивайки 7-годишно момиче.

„ Приемам вашата болежка, яд и контузия. Призовавам обаче да не тръгнете по пътя на насилствената битка и ви приканвам да останете решителни и дисциплинирани в ненасилието. Вашето впечатляващо придвижване е спечелило международно внимание, взаимност, удивление и поддръжка заради мирния си темперамент до момента ", сподели католическият кардинал.

„ Всички религиозни обичаи се придържат към ненасилие, тъй като всяко принуждение е зло. Насилието носи по-голямо принуждение. Аз съдя абсолютно всички актове на принуждение против невъоръжени цивилни. Продължавам да поддържам и оставам разполагаем за всички ненасилствени и мирни старания. Напълно съм се заел на всички равнища да понижа насилието на улицата и да защитя живота”, уточни още Чарлз Бо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР