Лидерът на ИТН Слави Трифонов посочи Асен Василев като виновен

...
Лидерът на ИТН Слави Трифонов посочи Асен Василев като виновен
Коментари Харесай

Слави Трифонов обвини Асен Василев за протестите, излъгал миньорите още в кабинета „Петков“

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов уточни Асен Василев като отговорен за митинга на миньорите и прекъсването на въглищните централи с пост във „ Facebook “.

„ Трети ден енергетици и миньори блокират пътищата в страната. Трети ден властта се гърчи пред тях. Трети ден ръководещите се крият като мишоци. Веднага желая дебело да подчертая – миньорите и енергетиците са безусловно прави. Истината е на тяхна страна. Правото е на тяхна страна. Моралът е на тяхна страна. Днес, индивидът, изпълняващ проформа функционалността на министър-председател - Николай Денков, като едно мишленце изцърка с тъничко гласче – “Нека не политизираме митинга ”. Напротив. Нека политизираме митинга. Защо? Защото точно некадърни политици докараха хората до невъзможност. Ето ви причинно-следствените връзки “, написа Трифонов.

 

„ Първо: Асен Василев в първия кабинет на четворната коалиция, в която участвахме и ние, реши да наложи такива екологични условия, които неизбежно щяха да доведат до прекъсването на въглищните централи. Представителите на Има Такъв Народ бяха срещу. Министерство на енергетиката беше срещу. Има публични документи по тематиката. Но Асен Василев, еднолично, не се съобрази с това и изпрати в Европа по този начин нареченото ПВУ (План за възстановяваве и устойчивост) с ужасяващи условия за целия бранш. После лъга, че не го е направил, само че в този момент истината лъсна.

Второ: Сегашният кабинет на ПП-ДБ най-нагло реши да пренасочи милиард и 700 милиона евро, дублирам евро от същото това ПВУ, към личните си кръгове от компании. Вижте за каква безочливост става въпрос. Едната компания да получи 180 милиона евро. 180 милиона евро са 360 милиона лв.! Другата пък да вземе 450 милиона евро или 900 милиона лв.!

Трето: Въпреки митингите, кабинетът Денков изпрати към сътрудниците ни в Европейския съюз точно този проект за затваряне на въглищните централи. За какво? За пари.

Така че, въпросът е не просто политически, а извънредно, безапелационно политически. Защото 45 хиляди индивида ще останат на улицата. Сега ги лъжат, че щели да им дават до 36 заплати. “До ”! Тоест може и две-три. А и от кое място тези пари? Няма ги в бюджета. Тепърва щели да мислят. Лъжат, няма да затварят централите. А по какъв начин ще работят като би трябвало за няколко години да понижат излъчванията от производството с 40% %? Затварянето обрича районите на цяла Стара Загора, Перник и Бобовдол на апетит и безработица. Още ли не е политически въпросът?

1 милиард и 700 милиона евро, в случай че бяха ориентирани към ликвидиране на индустриалния развой и имаше задоволително дълъг период, да вземем за пример до 2038 година, хората нямаше да бъдат застрашени от изхвърляне. Но не. Тези пари би трябвало да бъдат откраднати от компаниите на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. А хората… Майната им на хората…

Само че, когато човек няма какво да губи, той става смел.

Затова хората, които окупират автомагистралите са си в правото. И имат моята и на моите сътрудници безапелационна поддръжка.

Оставка на този нездравословен и граблив кабинет! “, приключва постът на водача на Има Такъв Народ, който е подписан от още 6 индивида от партията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР