Лидерът на “Има такъв народ“ Слави Трифонов отхвърли твърденията на

...
Лидерът на “Има такъв народ“ Слави Трифонов отхвърли твърденията на
Коментари Харесай

Трифонов обвини Бориславова в клевета към Каримански и надскачане на правомощия

Лидерът на “Има подобен народ “ Слави Трифонов отхвърли изказванията на представители на “Продължаваме смяната “, че ръководещата коалиция има един претендент за Българска народна банка – Андрей Гюров.



“В две телевизионни изявленията ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на държавното управление Лена Бориславова обявиха, че претендентът на ръководещата коалиция за гуверньор на Българска народна банка е Андрей Гюров. А това е неистина - ръководещата коалиция няма обединен претендент. Има двама претенденти “, уточни Трифонов,

Той сподели,че Бориславова е стигнала още по-далеч и е, прекрачила своите пълномощия, и изрече внушения и клюки по адрес на Любомир Каримански

“Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и в случай че той бъде определен за шеф на Българска народна банка, а не Андрей Гюров, ще има " второ КТБ ". Тъй като моята работа сега е да вардя стабилността на обединението, няма да давам отговор аз. Вижте отговора на господин Каримански “, написа във Facebook Трифонов.

В неделя Бориславова сподели, че кандидатурата на Андрей Гюров се поддържа и от " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

“Второ КТБ българският народ не би трябвало да изживява. Надявам се, че той ще бъде подсилен. Друг резултат ще внесе подозрения върху желанието за надзор в банковата система ", сподели Бориславова пред бТВ.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев сподели от своя страна, че кандидатурата на Гюров е на обединението, а не тази на Каримански.

Любомир Каримански от своя страна разяснява, че против него има опити за клюки.

“Недопустимо е от страна на държавното управление да се меси в институция със 140-годишна история, както и е неприемливо да се споделя на Народно събрание кой е точният претендент. Към сегашния миг на мен не ми е ясно някой да е упълномощаван да приказва от името на обединението “, уточни Каримански.

“Недопустимо е някой да счита, че е допустимо да се повтори сюжета КТБ. Това е едно рисково подстрекателство. То е рисково за цялата банкова и финансово система в страната. " Не желая да слизам на толкоз ниско равнище. Бих желал да запазя цялата историческа чест и имидж на Българска народна банка и няма да не преставам с тона и стилистика, който употребява началника на кабинета ", сподели Любомир Каримански.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР