Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов излезе пред медиите

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов излезе пред медиите
Коментари Харесай

Трифонов със социология от Ипсос: 49% искат президентът да предлага кабинет, 8.5% - ИТН в НС

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов излезе пред медиите дружно с управлението на Има Такъв Народ, с цел да коментира  настоящи политически тематики и референдума за привикване на Велико народно събрание с смяна на държавното устройство, подписка за който предизвикаха преди два дни. 

Самият Трифонов акцентира, че самодейността им, която цели хората да си кажат дали желаят президентска или парламентарна република, няма нищо общо с президента Румен Радев. 

Има Такъв Народ изиска връщане на ветото за Северна Македония и съобщи, че няма да се коалира с никого преди изборите.

" Няма да има такава коалиция, тя е невъзможна ", безапелационен беше Трифонов. Той посочи, че няма по какъв начин да си партнират с леви партии като Българска социалистическа партия и Политическа партия, тъй като те са десни.

В началото на брифинга, който се излъчваше онлайн от Телевизия 7/8 и продължи близо час и половина, беше показано социологическо изследване, извършено под формата на телефонно изявление измежду 1000 интервюирани сред 19 декември и 10 януари. Изследването е поръчано от Има Такъв Народ на социологическата организация " Ипсус " в Германия, която е третата най-голяма в света, съгласно партията.

Идеята на Слави Трифонов за референдум получава 53% поддръжка, съгласно изследването. 50% от запитаните декларират поддръжка за смяна на формата на ръководство на страната, а 46% са срещу. 71,3 от респондентите пък дават отговор, че са дали своят вот през октомври, само че през днешния ден огромна част от тях не биха могли да дадат явен отговор за кого биха дали своят вот на 2 април.

Проучването подрежда и партиите, за които хората биха дали своят вот на 2 април на изключителния избор.

Един на всеки четвърти дава отговор, че ще гласоподава за ГЕРБ - 25,3%, 17,3% за Политическа партия, които се подреждат втори, а Демократична България са четвърти с 11,9 на 100. Веднага след тях се подреждат " Възраждане " с 11,7%. Следват Българска социалистическа партия с 10,6%, а партията на Трифонов Има Такъв Народ получава 8,5%. За ниските проценти на Движение за права и свободи от партията направиха ангажимента, че те са без да се има поради вота от Турция.

Трифонов разяснява, че има вяра на данните. " Това е организацията, която работи в над 90 страни и се съгласиха да работят в България. Това е организация, която има голям имидж на всички места по света, където е работила ", изясни Слави Трифонов за какво се е спрял навръх тези социолози. В коментар на резултата Тошко Йорданов изрече подозрение дали в действителност са били действителни резултатите на Има Такъв Народ на вота на 2 октомври поради абсурда с кодовете на машините в Народно събрание сред Георги Свиленски и Кирил Петков.

" Има Такъв Народ ще направи всичко допустимо да влезе в идващия парламент с заслужен резултат и да направи всичко допустимо той да работи ", съобщи от своя страна Трифонов. Той сподели, че партията няма проблем със структурите. " Ще участваме в предизборната акция с всички благоприятни условия и сили, които имаме ", добави водачът на Има Такъв Народ.

За имуществената декларация

Трифонов разяснява и тематиката за неподадената от него декларация. " Органите, които би трябвало да знаят, знаят, те вършат нужните инспекции по безусловно легален път. И си споделих, че е извънредно време да постъпя чисто законно, извиних се, направих това. Ще подам декларация, вие ще бъдете очевидци на това нещо ", повтори Трифонов.

Лидерът на Има Такъв Народ заяви още, че първото дело, което води против Кирил Петков за клюка, е планувано за 21 април.

 Снимка: Булфото

За Северна Македония

Има Такъв Народ изиска връщане на ветото за недопускане в Европейски Съюз на Северна Македония. 

" Ние бяхме срещу от самото начало. Нашият външен министър беше заобиколен от Народно събрание и от Кирил Петков, който си имаше собствен външен министър. И по тази причина към този момент не е министър председател ", отбрани Трифонов Теодора Генчовска в отговор на въпрос дали не усещат и Има Такъв Народ част от виновността за рухването на ветото.

" Трябва да се върне ветото към Северна Македония, това е единственият път, единственият механизъм, с който можем да влияем на антибългарската акция в тази страна, която придобива чудовищни размери ", безапелационен е Трифонов.

" Защо смъкнах кабинета Петков - мисля, че към този момент е ясно за доста хора ", заключи той. " Ние не участваме в сегашната политическа рецесия. Ако ни няма в Народното събрание, по какъв начин да усещаме виновност за политическата рецесия ", зачуди се той.

За дотацията

" Аз съм доста благополучен, че вие не ме питате за какво върнах 4 милиона в държавния бюджет. От тези, които останаха от този един лев, аз ги подарих на фамилиите на пожарникарите, които починаха. Плюс тези близо 15 млн. лв., които един мой сътрудник откри, че партиите си ги надписват в дотациите. Единствените, които не са върнали парите, са от " Демократична България ", съобщи Слави Трифонов.

Той акцентира, че никоя медия не се е поинтересувала какъв брой пари са върнали в бюджета. 

Тошко Йорданов добави, че Има Такъв Народ не считат, че дотацията би трябвало да е 8 лв. и не престават да държат тя да бъде 1 лев. " Аз персонално не знам къде са отишли тези пари, които върнахме ", сподели Йорданов в коментар на върнатите от разликата 4 млн. " Смятам, че беше неточност да ги даваме на бюджета ", добави той и разяснява, че може би е трябвало да оказват помощ с парите нуждаещи се хора. " Аз по този начин взех решение ", вметна Слави Трифонов във връзка подозренията на Йорданов.

Екип от адвокати и икономисти на Има Такъв Народ се опитал да наблюдава пътя на върнатите пари от дотацията, само че това се оказало невероятно.

За служебния кабинет

Аз виждам доста изказвания на политици, че властта отива в президента, само че той прави това по Конституция. Той няма избор. Президентът се оправя толкоз, колкото може ", сподели Трифонов в отговор на въпрос по какъв начин се оправят служебните министри. Той акцентира, че президентът се управлява от главния закон в страната.

За връзките с Борисов

" В безусловно никакви. Нито съм виждал, нито съм чувал Бойко Борисов от доста години ", сподели Трифонов.

За песента за Лена Бориславова

" Това е просто някакъв анекдот. Имаше един британски сериал по Българска национална телевизия, в който някакъв човек чукаше Маргарет Тачър, актриса, в нейния кабинет. Това не е изключително смешна хумореска, само че всевъзможни политици, хора, които са в общественото пространство, би трябвало да бъдат осмивани. Ако някой се сърди, може да се занимава с друго - в Самоков има картофи, може да си ги засажда ", съобщи Слави Трифонов.

Той уточни, че редно е да има сходни смешки и с него, и с Бойко Борисов, и с Кирил Петков.

" Направили сме хиляди скечове и песнички, никой различен не се е обидил. Аз персонално не се жегвам, когато ме шаржират. Не знам, може би виждат истината, или може би виждат парапети, де да знам ", добави той във връзка песента и видеоклипа. Трифонов се сети, че около един скеч преди години са се обидили единствено Надежда Михайлова и Иван Костов.

" Нямам никакъв проблем да застана пред вас и да ви отговоря с обич ", обърна се към медиите Слави Трифонов, колкото неколкократно акцентира, че е останал удовлетворен от общуването си с тях, което не се е случвало от към две години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР