Лидерът на Има такъв народ излезе с изявление във връзка

...
Лидерът на Има такъв народ излезе с изявление във връзка
Коментари Харесай

Трифонов: Всички европейски държави ще признаят македонския език, а на нас ще ни признаят, че не го признаваме

Лидерът на " ИТН " излезе с изказване по отношение на присъединението на Северна Македония към Европейския съюз.

" Френското предложение за пускане на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз към този момент е реалност и той изтече в медиите. От него става абсолютно ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, друга от политиката на Външно министерство. Тъй като външният министър беше предложение на Има Такъв Народ и аз нямам никаква визия какви диалози са водени, а узнавам всичко това от самото предложение ", съобщи Трифонов.

По думите му в този документ се приказва за " българско малцинство ". " Това е нещо, което ние като българи в никакъв случай не сме приемали, тъй като истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. В по този начин нареченото предложение се споделя, че би трябвало да пуснем Северна Македония да започва договарянията, апък Европейски Съюз и Франция ще подсигуряват, че РСМ ще си извърши след това уговорките към нас. А гаранция за това ще дадат Европейски Съюз и Франция ", добави водачът на Има Такъв Народ.

Той е на мнение, че " има и друго неуместно нещо във френското предложение ". " Тъй като ние, българите, не одобряваме съществуването на македонския език, тъй като подобен език няма, всички останали европейски страни ще го признаят, а на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме ", сподели още Трифонов.

Очаквайте детайлности.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР