Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов изтегля министрите

...
Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов изтегля министрите
Коментари Харесай

Слави Трифонов излиза от коалицията. Какво следва, според премиера Петков?

Лидерът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов изтегля министрите си от държавното управление и поставя завършек на " мъката " и на обединението. Това съобщи Трифонов в изключително изказвания, което направи по традиция по личната си телевизия и в профила си във Facebook.

С извънредно внезапен звук водачът на Има Такъв Народ насочи две съществени обвинявания към държавното управление и по-конкретно към двамата водачи на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев. Едното обвиняване касае връзките с Република Северна Македония, а другото - разходването на парите на страната.

По тематиката за Македония, Трифонов съобщи, че министър председателят Кирил Петков води две външни политики. По думите му министър ръководителят си има различен външен министър, който не е Теодора Генчовска, а се споделя Весела Чернева. Лидерът на Има Такъв Народ съобщи, че министър председателят е дал заричане пред европейските водачи да вдигне ветото.

" Кирил Петков жестоко нарушава подписаното съдружно съглашение ", сподели още Трифонов.

По думите му никой няма право да взима едностранно такова решение, тъй като това би било национално изменничество.

По тематиката за разноските в страната Трифонов съобщи, че от както Асен Василев е финансов министър " хвърчат милиарди ". Никой няма право да опитва с нашите пари, добави той. Факт е, че никой не знае, защо се изхарчиха 9 милиарда лв. за 9 дни през декември, уточни още Трифонов. Според него плануваните ограничения за актуализацията ще усилят инфлацията.

" Продължаваме промяната " водят страната към банкрут, безапелационен бе Трифонов.

Трифонов сподели, че министрите на Има Такъв Народ са напуснали днешното съвещание на Министерски съвет, поради неприятния бюджет. Коалицията не се оправя и не работи както би трябвало, това е мъка, добави той. Депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета единствено в обществената част, тъй като останалата част тя е нездравословна, сподели още водачът на Има Такъв Народ.

В отговор на тези обвинявания министър председателят Кирил Петков съобщи: " Днес е денят на водораздела - може да сте от страната на мафията или да имаме кардинална позиция, с цел да може всеки един лев да се регистрира. "

Правителство на малцинството е доста по-добре, в сравнение с в едно държавно управление да се извиват ръцете, да се стопират законодателните промени и битката против корупцията да се стопира, посочи Кирил Петков.

Кирил Петков изясни сюжета с напускането на Има Такъв Народ: В последната седмица министър Караджов (квота на Има Такъв Народ в правителството) изискал увеличение на бюджета на Министерството на районното развиване с 3 милиарда и 600 млн. лева, от горната страна на към този момент съществуващата сума от 2 милиарда и 200 млн. лева, което би било невиждан бюджет. В актуализацията изискал 3 милиарда и 600 млн., с цел да бъдат платени на същите компании, които в последните години били разследвани от министър Рашков за злоупотреби, изясни Петков. Актуализацията не беше направена, с цел да се дадат пари на още осем компании, добави министър председателят.

Няма да се отклоним нито на стъпка, отсече Кирил Петков и по въпроса за битката с корупцията, и по тематиката с актуализацията на бюджета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР