Лидерът на Хамас“ Яхиа Синуар заяви, че групата има 500

...
Лидерът на Хамас“ Яхиа Синуар заяви, че групата има 500
Коментари Харесай

„Хамас“: Израел повреди само 5% от тунелите ни в Газа, те са 500 км

Лидерът на „ Хамас “ Яхиа Синуар съобщи, че групата има 500 км тунели в Ивицата Газа и че единствено 5% от тунелите са били развалени при последните конфликти, оповестява „ Джерусалем Пост “.
В първата си тирада след приключването на интервенция „ Пазителят на стените “ Синуар също предизвести, че ислямската терористична група има 10 000 „ мъченици “ в Израел, които са, в случай че Йерусалим бъде засегнат.
„ През идващия интервал ще продължим с националната опозиция благодарение на боен отпор “, добави той.
Синуар добави, че малко преди прекратяването на огъня да влезе в действие, „ Хамас “ е възнамерявал да изстреля 300 ракети едновременно, като 150 са били ориентирани към Тел Авив, само че е решил да не го прави от почитание към египетските и катарските медиатори. Синуар твърди, че „ Хамас “ има способността с обхват от 100-200 км.
Лидерът на „ Хамас “ акцентира, че прекратяването на огъня с Израел е абсолютно и че нито една от страните не е подписала съглашение.
Въпреки известията, че израелските удари са унищожили огромна част от тунелната мрежа на „ Хамас “ (известна като „ Метро “), Синуар твърди, че ислямското терористично придвижване има над 500 км. тунели в Газа и че едвам 5% от тунелите са били наранени от ударите. Той добави, че развалените сектори ще бъдат поправени в границите на няколко дни.
има повърхност от 365 квадратни километра, което би означавало, че тунелните системи би трябвало да покриват по-голямата част от крайбрежния анклав, в случай че изказванията на Синуар са правилни. (Твърдението на Синуар би направило метрото на Хамас със 100 км. по-дълго от цялата система подземни тунели в Лондон).
„ Окупацията не съумя да унищожи метрото на „ Хамас “, сподели Синуар. „ Окупацията не реализира нищо от проектите си за въздържане на съпротивата и не съумя да оцени обстановката заради нашата подготовка. “
 Задкулисна интервенция на Съединени американски щати води спора Израел-Палестина към край Задкулисна интервенция на Съединени американски щати води спора Израел-Палестина към край
Американските управляващи се надяват на скорошно облекчение на напрежението сред Израел и Палестина и са уверени, че тяхната „ задкул...
Синуар отхвърли известията, че Израел е съумял да подмами терористичните групи в Газа да мислят, че е на път да стартира сухопътна инвазия, с цел да ги вкара в тунелите, като съобщи, че разузнаването на „ Хамас “ е „ било осведомено с проектите на врага и е знаело, че
Той акцентира, че ал-Акса и Йерусалим са „ алена линия “ и предизвести, че интервенцията е просто „ дребна маневра “ спрямо това, което ще се случи, в случай че Израел се опита да „ навреди на джамията Ал-Акса “.
„ Готови сме за огромна борба, в случай че врагът извърши огромна нелепост в Йерусалим и светите места “, сподели Синуар. „ Искахме да предадем обръщение на окупацията и на света, че не насочваме закани инцидентно, с цел да може светът да знае, че Ал Акса има хора, които я пазят. “
Синуар прикани жителите на кварталите Шейх Джара и Силван, които са изправени пред изселване, да бъдат „ непоколебими “, като добави, че ислямистите от Газа ще ги поддържат.
По отношение на отчетите за договорка за замяна на пандизчии, Синуар съобщи, че има полемики по въпроса, само че им пречи да напредват.
 Блинкен: Решението за две страни е единственият излаз Блинкен: Решението за две страни е единственият излаз
Американският държавен секретар Антъни Блинкен съобщи през днешния ден, че Вашингтон поддържа решение за две страни в разрешаването на спора ме...
Обръщайки се към опасенията на интернационалните донори, че средствата за филантропична помощ са били възпрепятствани от военното крило на „ Хамас “, Синуар съобщи, че „ Хамас “ и „ Бригадите Иззадин ал Касам “ имат свои лични средства и не се нуждаят от нито едно от средствата, планувани за възобновяване на Ивицата Газа. Той благодари на Иран за поддръжката на „ Хамас “ с пари, оръжия и опит.
По думите му, „ Хамас “ ще „ изгори всичко “, в случай че проблемите на Газа не бъдат решени.
Говорейки ден откакто водачът на „ Хизбула “ Хасан Насрала изнесе тирада, в която съобщи, че даже другари на Газа са „ сюрпризирани “ от ракетния обстрел против Йерусалим, Синуар акцентира, че „ Хамас “ е бил в „ непрекъснат контакт “ с „ Хизбула “ по време на спора и че има „ високо равнище на съгласуваност “.
Той добави, че " Хамас " е " убеден ", че други групи в други страни биха се включили към спора,
По време на спора от Ливан бяха изстреляни редица ракети, само че не е ясно кой тъкмо ги е изстрелял.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР