Лидерът на групата на ВМРО в СОС Карлос Контрера обвини

...
Лидерът на групата на ВМРО в СОС Карлос Контрера обвини
Коментари Харесай

Правителството води общините към фалит: ВМРО

Лидерът на групата на Вътрешна македонска революционна организация в СОС Карлос Контрера упрекна Министерски съвет и парламентарното болшинство на смяната, че води към банкрут всички български общини.

 

Според него актуализацията на бюджета не кореспондира с икономическите и публични действителности. Вътрешна македонска революционна организация задава въпроса какви са тия 300 млн. лева за ковид-ваксини и медикаменти за лекуване на Ковид? В същото време пари за подкрепяне на публичния и междуградския превоз няма. Няма финансиране за българските общини – за пътища, за ВиК, за здравни и обществени услуги.

 

" Внесената актуализация на бюджет е несръчен опит на умно-красивата власт да си купи няколко месеца комфорт, до момента в който дочака парите от Плана за възобновяване, които да насочат към " верните " хора и компании. В бюджета за 2022 година и в неговата актуализация няма промени, няма ги спрените сякаш обири, както аламираше финансовият министър. Има безусловно дилетантско надуване на обществените заплащания, което ще докара до гърмеж. В момента флиртуват с пенсионерите, готвейки повдигане на налози и осигуровки, тъй като това, което дават обещание няма по какъв начин да се финансира от следващата година.

 

За общините няма нито лев. Това значи, че през идващите есен и зима десетки общини няма да могат да си платят сметките за ток, няма да са ремонтирали пътища, един метър тръба за тръбопровод или канал няма да се постави, публичният и междуселищен превоз ще спре или в най-хубавия случай ще се редуцира на правилото " по един път на високосна година ". Правителството не води разговор с локалната власт.

 

Всъщност, никакъв разговор не води нито с общини, нито с сектори. Те вървят нагоре-надолу и лъжат на едро – къде са парите за дофинансиране на публичния превоз и междуселищните транспорти? Няма ги. Лъгаха, че на актуализацията на бюджета ще създадат планове и най-малко ще има дофинансиране за скъпите ток, природен газ и течни горива. Е, няма нищо такова. Аз съм внесъл най-малко пет писма, последните на 3-ти и 13-и юни с съответни планове за разноски и с данни за направени промени в София. И на тях получавам отговори – вдигнете билетите и картите на хората и се спасявайте. Това е смяната, тя мачка локалната власт и мъчи хората. ", нападна бездействието на държавното управление Карлос Контрера.

 

Според Вътрешна македонска революционна организация Кирил Петков и Асен Василев съзнателно водят локалната власт към банкрут, с цел да вървят кметовете на общини да им се молят на килимчето и да бъдат рекетирани от централната власт. Този вид връзки са хранителна среда за корупция и схеми за споразумяване злоупотреби. Няма друго пояснение на тази политика на държавното управление, което остава глухо за всички проблеми на районното развиване.

 

Според общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация генералното решение е финансова децентрализация, само че импортираните оферти до Министерски съвет и Народното събрание от общинските съветници Карлос Контрера и Михаил Петров даже не са обсъждани. Без финаснова децентрализация (част от генерираните налози да се връщат към общините) локалната власт ще е подложена на тормоз и рекет от финансовия министър.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР