Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц заяви, че няма

...
Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц заяви, че няма
Коментари Харесай

Шулц отстъпи пред критиките в партията си, няма да е външен министър в кабинета на Меркел

Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц съобщи, че няма да поеме поста външен министър в новото съдружно държавно управление, съобщи " Ройтерс ". По този метод Шулц се надява да потуши разногласията в партията за ролята му в бъдещия кабинет и да си обезпечи поддръжката на членовете й за новата " огромна коалиция ".

По-рано управлението на партията реши, че членската й маса, наброяваща над 463 хиляди души, ще гласоподава от 20 февруари до 2 март дали дали да бъде подкрепена договорката. Резултатите се чака да бъдат оповестени на 4 март.

По думите на Шулц дебатите измежду социалдемократите слагат в риск поддръжката на партията за съдружната договорка с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, реализирана в сряда.

" Затова заявявам, че се отхвърлям от участие във федералното държавно управление и в това време откровено се надявам това да постави завършек на личностните разногласия в границите на Социалдемократическата партия ", добави той.

По-рано тази седмица ДПА писа, че в Германската социалдемократическа партия се ускоряват подозренията дали сегашният й ръководител Шулц би трябвало да бъде министър в новия кабинет. ФАЦ пък напомня думите му ден след изборите: " В кабинет на Ангела Меркел няма да стъпя. Съвсем ясно е! "

Шулц поведе партията си към извънредно неприятния й избирателен резултат (20.5%) на парламентарния избор през септември. Подкрепата за социалдемократите по-късно продължи да пада и доближи сред 18 и 19 %.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (245)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР