Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като грешка на ръководството

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като грешка на ръководството
Коментари Харесай

Борисов: Грешка на ДАНС е да отговаря на Петков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира като неточност на управлението на ДАНС да дава отговор на който и да било политик.

Коментарът той направи от Пловдив, където показа претендентът за кмет на града – досегашния кмет на регион „ Тракия “ Костадин Димитров.

Службите би трябвало да си правят работата безшумно, те по тази причина са секретни, сподели Борисов и добави: И аз да ги засека с нещо, не трябва да дават отговор.

Повод е вчерашното изказване на съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, че непознати служби, а не ДАНС, са показали шпионското трио в Руската черква в София.

ДАНС излезе с отговор, изпратен до медиите, в който дефинира изявлението на Петков като безгрижно.

„ Спазвайки прецизно законите на Република България и предоставените ѝ от държавните управляващи отговорности, в компетенциите на ДАНС е да извърши точна преценка и разбор за метода на тяхното осъществяване. За осъществяване на законово избраните си отговорности чиновниците на ДАНС употребяват специфични способи и средства, умения и качества, добити в процеса на работа и надграждани всекидневно в профилирани образования и в споделените действия с партньорски служби. Изграждането на ефикасен чиновник лишава години. Ежедневното натоварване и отговорността на всеки чиновник са големи. Ресурсите на Агенцията са ориентирани към осъществяване на голям брой законово регламентирани задължения “, написа в позицията ДАНС.

Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти, разпространявайки освен това и класифицирана информация, която е предпазена със закон. Подобни изявления са във щета на сигурността на българските жители и на страната, уронват престижа и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимоотношението с задграничните сътрудници “, споделят от службите за сигурност и дефинират себе си като „ имунната система на една страна и воденето им към съсипия с думи и дейности е пагубно за държавността и за жителите, допълват в позицията си.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР