Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма логично обяснение

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма логично обяснение
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Няма логично обяснение защо трябва да оттеглим подуправителя на НЗОК

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че няма разумно пояснение от сътрудниците в ръководството за какво партията би трябвало да отдръпна подуправителя на Здравната каса ".
Коментарът му идва ден след подадените оставки и поръчката на сътрудниците във властта за общ правилник за ръководство и назначения. Лидерът на ГЕРБ разяснява обстановката в страната в Сливен.
„ Как нашият подуправител може да направи спекулация под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере – опазването на здравето, финансите? “, попита Борисов.
 Криза в Народното събрание – по този начин в резюме водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разказа обстановката с избора на шеф и подуправител на НЗОК. Той сподели още, че е приел предлагането на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя Николай Денков по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.
Партията на смяната не си държи на думата, продължи Борисов.
" Те се изкълчиха и макар, че мина гласуването, не стана красиво. Стана по този начин, че една сходна формула на ръководство би трябвало да работи. Дори желая да им разясня причините. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е пристигнал и ни се е предиздвикал. Това беше внушението от новините. Това не е правилно. Но мога да се карам единствено аз, а на мен - никой ", безапелационен бе Борисов.
" Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков желаят да ме видят. Аз им споделих " Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов ". Това споделих, в 10 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше правилен, излязохме дружно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки (бел.ред. шефа и подуправителя на НЗОК), връщаме крачка обратно, с цел да работим градивно и за идващите избори на регулатор ", сподели още Борисов. Впоследствие разбрах за изявленията им ", добави той.
Борисов бе безапелационен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков.
" Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше сполучлив, само че беше сред мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете ", акцентира той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР