Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни защо предложението за временна

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни защо предложението за временна
Коментари Харесай

Борисов: Обществото има нужда да разбере кой вкара хората в тесните улички по време на протеста

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изясни за какво предлагането за краткотрайна комисия, която да ревизира дейностите на Министерство на вътрешните работи по време на митинга против БФС, е пристигнало от неговата парламентарна група.

Аз постоянно съм бил за истината. И откакто в обществото няколко отзиви, откакто има няколко отговорни страни, добре е да има комисия и да прегледа тези обстоятелства и условия, разяснява Борисов пред публицисти в Народно събрание.

" Ние не сме проверяващ орган и тези комисии са повече говорилни, само че обществото има потребност да разбере кой, за какво и по какъв начин позволи на агитки на кротичък митинг, кой вкара хората в тесните улички. И, несъмнено, служителите на реда би трябвало да схванат един път вечно, че паднал човек не се рита. Това е главен закон даже в спорта, даже в най-кървавите бойни спортове. Затова сме подкрепили комисията ", добави той.

" Основната виновност е на българския футболен съюз, тъй като една седмица разиграваха почитателите и в един миг полицията се оказа, че няма нито надлежните проекти, нито опция да се приготви за това " предварителнознаещо се ", че ще приключи по този начин събитие. Това е държавно управление на Политическа партия и всички с изключение на Мария Габриел са техни министри. Зам.-министърът Темелакиев беше заместител на Бойко Рашков ", добави водачът на ГЕРБ.

" Министър Асен Василев разбра, че Народното събрание е този, който взима финалното решение. В последните дни работи интензивно с нашите депутати и с сходен приход по-лесно ще се стигне до резултати.

" Няма доносите да ги трансформираме в държавна политика. Държавна сигурност ми пристигна до гуша и в Столична община с назначенията ", приключи Борисов на въпрос за предлагането на Асен Василев за " бонус-донос ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР