Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар по повод създалото

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар по повод създалото
Коментари Харесай

Борисов: Помня ярките политически лица в кабинета „Радев“, после президентът правеше партии от тях

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар във връзка създалото се напрежение към желаните от служебния министър председател Димитър Главчев рокади в кабинета. Вчера президентът Румен Радев съобщи, че не може зам.-председател на партия да бъде длъжностен министър, а коментарът му бе за желаната смяна посланик номер едно на България да стане Даниел Митов.

„ Не мога да схвана дали президентът Радев мисли, че ние имаме толкоз къса памет. Аз помня ярките политически лица в кабинета „ Радев “ – Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков, цялото Българска социалистическа партия се изсипваше в неговото служебно държавно управление и той споделя, че то било неутрално. Впоследствие той правеше цели партии от служебното държавно управление – на Стефан Янев, на Кирил и Асен. Ние безпаметна нация ли сме “, съобщи Борисов пред публицисти в Тутракан.

Той уточни, че въобще не се интересува кой ще е външен министър, само че въпросът е кардинален.

„ Последните 9 месеца работихме, с цел да се случи всичко това, не желая да разясня изобщо, с изключение на изопачаването на истината от президента Радев по отношение на неговите служебни държавни управления. Ако желае ярки комунистически персони да продължат да ръководят, изобщо не ме тормози това. Ние показахме на нашите евроатлантически сътрудници, че мислим и за защитата, и за външната политика. Насила нищо не се случва. Срам е за ПП-ДБ. Даниел Митов е от тях и когато пристигна в ГЕРБ, пристигна, с цел да е мост сред партиите, тъй че в случай че желаят да го поставят, дано си стоят тези. Каквото желаят да вършат и Главчев, и Радев “, сподели още Бойко Борисов.

„ Защо Радев, да вземем за пример, не сподели – от кое място накъде министър Гвоздейков ще остава, Вътев ще остава, Цоков ще остава, на данъчните ще остава, регионалните са останали?! Изведнъж единствено го интересува и него, и Йотова външната политика и външният министър. Нека да остане и да се знае, че Радев си носи отговорност, както до момента. Аз в случай че съм на Главчев… само че към този момент не желая да разясня! Нека да се кара по цялото изречение, не по половината. Отговорът ми какво се случва във външните работи пристигна след въпросите на моите симпатизанти и партийни членове, в случай че в кавички Главчев е наш министър председател, по какъв начин може майката на кмета на Подуяне от Политическа партия да е министър в Регионалното министерство?! Това ме попитаха и аз се възмутих, като тях. И внезапно след 5 дни – в случай че Даниел Митов стане министър, била застрашена честността на изборите. Айде тогава президентът Радев да си спомни записа и на другото партийно заседание на Политическа партия за „ ала-бала “ с президента по изборите, казано от Асен Василев. Айде и ала-балата с наше Министерство на вътрешните работи да си спомни. Ала-бала толкоз ли са значими изборите в чужбина за тези хора. Изведнъж се оказва, че стават доста значими “, разяснява още водачът на ГЕРБ.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР