Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува финансовият министър Асен Василев,

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува финансовият министър Асен Василев,
Коментари Харесай

Борисов: Няма значение пред коя стая ще се строяваме, не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подлага на критика финансовият министър Асен Василев, че не го е уведомил за това, че страната ни ще тегли нов дълг до края на годината.

“Няколко милиарда минус сме. Като (не)коалиция не сме осведомени, че държавното управление се готви за нови заеми, най-малко аз ”. Така реагира Борисов на новината, обявена ден по-рано от финансовия министър Асен Василев.

От Търговище Борисов попита Василев за какво не е показал кои държавни управления носят виновността за по-ниската събираемост от Данък добавена стойност

“Обръщам се към моя съдружник Кирил Петков, тъй като съм бил подозрителен – от 3 година не сме в ръководството, не сме имали началник на Национална агенция за приходите, финансов министър. Някои са отговорни за това състояние на бюджета. Шегите и закачките кое е шлагер са хубави, в предизборна акция сме. Но за какво не показват отговорните за това? Защо сътрудниците от Демократична България не го разясняват ”, попита той сътрудниците си от ръководещото болшинство ден, откакто съпредседателят на ПП Петков разгласи, че ГЕРБ няма по какъв начин да ги строят пред стаята си.

Борисов предизвести, че ще влезнем в дългова серпантина.

“Няма значение пред коя стая ще се строяваме, не се ли строим дружно, влизаме в дългова серпантина, не могат да се вземат тежки решения, забравяме за Шенген и всичко останало. Не е значимо къде, по-важно е под един байрак да се строим, в името на България ”. С възходящия Коронавирус, с недостига, нищо хубаво няма да се случи. Ако сме единни като нация, най-малко може да минем по-леко ”, добави Борисов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР