Лидерът на евроскептичната Партия на независимостта (UKIP) в Обединеното кралство

...
Лидерът на евроскептичната Партия на независимостта (UKIP) в Обединеното кралство
Коментари Харесай

Лидерът на британската Партия на независимостта подаде оставка

Лидерът на евроскептичната Партия на независимостта (UKIP) в Обединеното кралство Жерар Батън подаде оставка, откакто партията загуби всичките си места на изборите за Европейски парламент предишния месец. Започва конкурс за водач, а спечелилият ще поеме поста на 10 август.

 © БГНЕС
Партията на независимостта на Обединеното кралство (UKIP) е учредена през 1993 година, само че набира известност едвам откакто Найджъл Фараж поема лидерската позиция през 2006 година Той напуща партията през ноември 2016 година и образува партията " Брекзит " по-рано тази година.

Гласоподавателите на UKIP дезертираха, когато някогашният й водач Найджъл Фараж основа " Брекзит " и започва набирането на членове, с цел да се кандидатират по време на изборите на 23 май.

Батън беше мощно подложен на критика от Фараж за включването на някогашния водач на британската лига Томи Робинсън като претендент на UKIP в северозападната част на Англия и за консултирането с него по някои области в политиката.

Партия " Брекзит " излезе отпред в изборите, като 29 депутати бяха определени, а вотът за UKIP се срина и тя загуби последните си двама останали евродепутати, сред които и Батън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР