Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневна визита

...
Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневна визита
Коментари Харесай

Илхан Кючюк със стратегическа визита в Кипър – разговаря с президента на страната

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневна аудиенция в Кипър, където организира редица срещи с високопоставени политици.

 

На срещата с президента на Кипър Никос Христодулидис, Кючюк изрази вяра, че укрепването на съдействието сред Европейски Съюз и Кипър е от значително значение за оформянето на общото бъдеще. Двамата разискаха неотложни въпроси от европейския и интернационалния дневен ред, с фокус върху миграцията.

Евродепутатът се срещна и с ръководителя на Камарата на представителите на Кипър Анита Деметриу, където Кючюк акцентира значимостта на сигурността, поради нестабилната геополитическа конюнктура – войната в Украйна и Близкия изток. А по-късно, на среща с министъра на земеделието Петрос Ксенофонтос разговаряха за значимостта на продоволствената сигурност.

В рамките на визитата си Илхан Кючюк организира среща с Мариос Гароян и изпълнителния съвет на партия DEPA, която е член на АЛДЕ, на която акцентът бе върху европейските избори следващата година и подготовката на либералите за единна визия за по-силна и по-либерална Европа.

В края на деня Кючюк разгласява фотоси във фейсбук профила си, от които излиза наяве, че той се е срещнал и с български жители, живеещи в Кипър.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР