Лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ почете

...
Лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ почете
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ почете жертвите на Възродителния процес

Лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ уважи жертвите на Възродителния развой, осведомят от пресцентъра на Движение за права и свободи. Той участва на възпоменателния протест в гоцеделчевското село Корница. На него бе почетена паметта на убитите по време на асимилаторската политика от комунистическия режим през март 1973 година " Пред нашите герои на демокрацията заявяваме, че ще продължим делото им, ще отстояваме и пазиме свободата в нашата Родина България ", съобщи Карадайъ.

В митинга взеха присъединяване още зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и Халил Летифов, народните представители Елхан Кълков, Хайри Садъков, Небие Кабак, Байрам Байрам и Павлин Кръстев, както и други членове и симпатизанти на партията.

Ние ще отстояваме и ще пазиме върховенството на закона в България. Ние ще останем гаранти на демокрацията, гаранти на правата и свободите, на стабилността и сигурността в страната, гаранти на целостта на нашата Родина България, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

Всяка година се събираме тук, на този площад, с цел да почетем жертвите на тези грозни събития, да почетем героите на демокрацията в България. И по този начин ще бъде. Не се събираме за реваншизъм или отплата. Събираме се, с цел да не се не помнят тези грозни събития, добави Мустафа Карадайъ.

Да ни вземат името значи да ни вземат душата. Затова би трябвало да помним тази история, само че не за реваншизъм, каза още Карадайъ. И напомни: " Така го направихме. През 1985 година се сътвори и незаконната организация за битка без оръжие с началник доктор Ахмед Доган. Бяха разкрити, влязоха в пандизите, само че не стопираха борбата от пандизите, с цел да стигнем проведените мирни митинги през май 1989 година в Североизточна България, които форсираха рухването на тоталитарния режим, с цел да пристигна демокрацията в България. За да пристигна свободата в България. Тогав ние се обединихме. Западните с Източните Родопи, Родопите като цяло с Делиормана. И ние се обединихме в България. И това обединяване се назовава Движение за права и свободи. ".

Така към този момент 32 години вършим политика в България, учредена на философията на заедността, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

" Вместо да търсим омекотяването на рецесиите, виждаме една власт, която разделя, която сочи с пръст и употребява противозаконни способи и принадлежности за разделяне и опълчване. Видяхме го предходната година и по време на изборите ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР