Лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще се изправи пред съда

...
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще се изправи пред съда
Коментари Харесай

Съдят Лютви Местан заради катастрофата със загиналото бебе

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще се изправи пред съда в края на лятото за злополуката с негово присъединяване, при която почина 6-месечно бебе. Тогава се чака да бъде планувано първото съвещание по делото, чието следствие продължи повече от година, заяви Българска национална телевизия.
Лютви Местан е притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност. Обвинителният акт против него ще бъде направен от Окръжната прокуратура в Кърджали до един месец. 
Тежкият пътен случай стана на 14 април 2019 година на разклона за момчилградското село Загорско. В хода на следствието като втори обвинен беше притеглен и бащата на починалото дете Юсеин Ахмед. Според движимостите лица той е карал автомобила си с 32 километра в час повече от допустимото. В транспортното средство са пътували жена му и детето, което почина. 
Пострадалите не одобряват част от заключенията на специалистите и ще ги оспорят в съда. Вече са предявени искания за обещетение пред застрахователите. Тече и инспекция дали Лютви Местан е разговарял по мобилния си телефон по време на случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР