Лидерът на „Демократи за силна България“ в Благоевград Калоян Ханджийски

...
Лидерът на „Демократи за силна България“ в Благоевград Калоян Ханджийски
Коментари Харесай

Поискаха оставката на шефа на Общинския съвет в Благоевград

Лидерът на „ Демократи за мощна България “ в Благоевград Калоян Ханджийски изиска оставката на ръководителя на Общинския съвет. Обвиненията са за властническо държание, редовно нарушение на разпоредбите за работа на локалния законодателен орган и очевидна борба с кмета на общината.

Кризата в локалната власт в Благоевград стартира с решението на Общинската изборна комисия за предварително преустановяване пълномощията на кмета Румен Томов. Скоростно плануваната сесия за избор на изпълняващ длъжността кмет в изискванията на правосъдни обжалвания докара до срив в персоналните връзки сред кмета Томов и ръководителя на Общинския съвет Андон Тодоров.

Преди дни те признаха, че посред им няма връзка и започнаха взаимни обвинявания през медиите. Така се стигна до през днешния ден, когато на постоянна сесия локалният водач на „ Демократи за мощна България “ Калоян Ханджийски изиска оставката на ръководителя на Общинския съвет. „ Очевидно разговорът е изгубен, опълчването в последните два месеца и като цяло уронване престижа на Общинския съвет “, съобщи той.

„ Доводите и самите претекстове са смешни. Няма нищо правилно. Това са едни неистини по отношение на един проблем, който е прочут в цяла България и към този момент настройката е последващи избори “, разяснява пред БНР Андон Тодоров желаната му оставка.

В последвалите диспути съветници обявиха, че липсва конкретика в причините на настояването за събаряне на ръководителя на Общинския съвет и че това би задълбочило рецесията в локалната власт. Точката беше отсрочена за ново разглеждане на последваща сесия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР