Лидерът на Да, България“ във Варна – Нелко Начев и

...
Лидерът на Да, България“ във Варна – Нелко Начев и
Коментари Харесай

Марица Гърдева: Лидерът на Да, България“ във Варна продаде на ТИМ обекти на Алея първа“

 Лидерът на " Да, България “ във Варна – Нелко Начев и брат му Жулиан Начев, са продали съществуващите тогава здания на Алея Първа (калните бани, къпалните) - на ТИМ. Това разгласи Марица Гърдева, общински консултант от ГЕРБ, по време на сесия на Общинския съвет във Варна. В локалния парламент съветниците от " Да, България “ и ДСБ са в обща група " Демократична България “.

" Нека има памет за свършеното през годините обратно, тъй като хората, изключително младите, е значимо да знаят кой, по кое време и какво е правил, с цел да са наясно кой каква отговорност носи, в това число и политическа “, разяснява тя мотива за изявлението си. През 1999 година по време на държавното управление на Иван Костов е била открита процедура по приватизацията на " Лазурен бряг 91 “ ЕООД “, сдружение, притежаващо парцели на днешната Алея Първа. Един от участниците в процедурата по приватизация е " Лазурен бряг приват “ АД, компания, основана особено за договорката, с предмет на активност " Участие в приватизационната договорка " Лазурен бряг 91 “ ЕООД.

Мажоритарният пакет от акциите на капитала на " Лазурен бряг приват “ АД се имат от друго сдружение, чийто притежатели са Нелко Начев и Жулиан Начев, които влизат в съвета на шефовете на " Лазурен бряг приват “ АД. В началото на 2003 година, до момента в който се организира процедурата по приватизация, Нелко Начев и Жулиан Начев продават " Лазурен бряг приват “ АД на сдружение, обвързвано с ТИМ – " Имоти, наем и обслужване “ ЕООД. В контракта за продажба категорично е записано, че при положение, че " Лазурен бряг приват “ АД не завоюва процедурата по приватизация на " Лазурен бряг 91 ЕООД, продавачите Нелко Начев и Жулиан Начев са длъжни да изкупят назад акциите. Така през май 2003 година " Лазурен бряг приват “ АД " учудващо “ печели процедурата “, а компанията на ТИМ става притежател на Калните бани и другите здания по крайбрежието, изясни Марица Гърдева.

Остават без отговор въпросите – от кое място братята са обезпечили пари за договорката и по какъв начин са имали гаранция, че ще я завоюват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР