Лидерът на бутиковата партия ДСБ, която има 9 депутати, Атанас

...
Лидерът на бутиковата партия ДСБ, която има 9 депутати, Атанас
Коментари Харесай

Ново 20: Ген. Атанас Атанасов се точи на шефския пост в НС след предстоящата ротация

Лидерът на бутиковата партия ДСБ, която има 9 депутати, Атанас Атанасов, предпочитал да стане ръководител на Народното събрание (НС), вместо парламентарен арбитър, каквато била сделката сред партиите в ръководещата сглобка.
Според депутати Атанасов бил прелъстен от атрибутите, които дава поста началник на Народното събрание.
Други считат, че ген. Атанасов няма юридическата подготовка за парламентарен арбитър и това щяло да взриви професионалната колегия на правистите, твърди,,Труд “.
Трети пък негови съпартийци упорстват той да остане отпред на партията. Изразител на това мнение е Стоян Михалев който съобщи: „ Не зная какво ще реши ген. Атанасов, само че моето персонално мнение е, че е добре да остане отпред на партията, която дължи доста на него. Ние в никакъв случай не сме имали толкоз депутати “.
Михалев напомни, че конституционните съдии са деполитизирани.
Попитан дали възможна кандидатура на Атанасов за началник на Народно събрание няма да провокира трус в обединението ППДБ, в която се чака Никола Минчев да поеме поста след ротацията, Михалев отговори: „ Не зная да има сходна сделка “.
Коалиционният сътрудник на Атанасов в Демократична България Христо Иванов не бил ОК за кандидатурата на Атанасов за Конституционния съд (КС). В стеснен кръг той коментирал, че не е добре водач на партия да влиза в Конституционен съд, който би следвало да е един от най-отдалечените от политиката органи. Иванов предпочитал или правосъдният министър Атанас Славов или проф. Екатерина Михайлова да бъде номинацията им за Конституционен съд.
Конституционалисти пък настояват, че в случай че Атанасов въпреки всичко бъде номиниран и определен за парламентарен арбитър, той не би могъл нито да е докладчик, нито да гласоподава по дело за измененията в конституцията, тъй като като депутат той е дал своя вот за приемането им.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР