Лидерът на БСП захапа здраво служебния министър на икономиката Никола

...
Лидерът на БСП захапа здраво служебния министър на икономиката Никола
Коментари Харесай

Нинова здраво захапа икономическия министър. Иска отговори

Лидерът на Българска социалистическа партия захапа крепко служебния министър на стопанската система Никола Стоянов, с който имат остаряла омраза. 

От парламентарната естрада ръководителят на лявата партия съобщи, че Стоянов е опасен за националната сигурност. Нинова е възмутена, че Стоянов от два месеца не е идвал на парламентарен надзор, с цел да отговори за оповестеното в негови изказвания, че се готви " голяма немска инвестиция за над 1 милиард за фотоволтаичен парк на язовир " Огоста ".
-->
В съответния случай към този момент става дума за заплаха, означи Нинова. Тя добави, че всяка инвестиция е добре пристигнала, в случай че не заплашва националната сигурност. По думите й обаче язовир " Огоста " попада в Постановление 181 със лист на стратегически национални обекти.

" Второ, язовирът е от тези рискови обекти, които се нуждаят от ремонт. Той е един от първите в листата ", сподели соцлидерката. Нинова добави още, че язовирът е благосъстоятелност на Министерството на земеделието и храните, а към водоема има предпазени зони, които попадат в " Натура ".

Корнелия Нинова изясни още, че е предизвестила, че ще повдигне въпроса още по време на председателския съвет и в този момент предизвестява всички депутати в пленарната зала. " Собственикът Министерство на земеделието дало ли му е позволение ", попита още Нинова по отношение на визираната немска инвестиция.

Към въпросите тя добави и този за това дали е известена Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Направена ли е Оценка на въздействието върху околната среда от Министерството на околната среда и води, има ли документи и процедури, попита още лидерката на Българска социалистическа партия.

" Оставете, че не идва на парламентарен надзор, само че самият министър Стоянов към този момент става опасност за националната сигурност, в случай че не го спрем в точния момент ", заключи Корнелия Нинова, написа dir.bg.

Соцлидерката и Никола Стоянов водят неприсъствен спор от самото съставяне на служебния кабинет, като първичната тематика на техните задочни разговори беше изнасяла ли е България оръжие за Украйна като последна дестинация по времето, когато Корнелия Нинова беше министър на стопанската система.

Двамата разменяха остри реплики и във връзка с Военнопромишления комплекс, като Стоянов упрекна, че под управлението на Нинова ВМЗ-Сопот е водено към банкрут и е натрупало над 100 млн. лева загуби.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР