Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че от ротацията през

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че от ротацията през
Коментари Харесай

Корнелия: Нужна е оставка без ротация

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че от ротацията през март зависи дали ще има предварителни избори у нас. Но и това не може да се предвижда, поради непостоянството на водачите в ръководството. В Пловдив Корнелия Нинова се среща с управлението и актива на левицата във връзка подготовката за идните избори за Европейски парламент. 

Преди това Нинова и локалните социалисти отдадоха респект към Апостола на свободата Васил Левски пред паметника му в Пловдив. " Смятам, че идеалът му още не е изпълнен, че сме в дълг към него ", съобщи Нинова. Тя уточни, че би трябвало всеки ден да отстояваме свободата си, да се борим за правдивост и да желаеме да сме равни на другите европейски нации. Но това би трябвало да става с каузи, а освен с думи. 

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че битката в сглобката е само и единствено за постове и порции във властта:

" Единственият излаз от тая обстановка е да не вършат ротация, да подават оставка и да се реализира нещо свястно. "

Нинова не е оптимист, че по проблема " Нотариуса " ще излезе цялостната истина:

Истинските създатели на това, което се случва през целия преход в правосъдната система, ще не престават да остават скрити зад завесите. Задкулисието няма да излезе!

Лидерът на левицата изясни, че Висшият правосъден съвет, който преди време е бил осведомен за част от случилото се, е същият и сега. Тогава не са подхванали никакви ограничения. Инспекторатът към Висш съдебен съвет е същият, както и тогава. Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОМПИ) не работи, защото е блокирана от така наречен правосъдна промяна. Прокуратурата и съдът всеки ден се замерят с информация между тях и цялата правосъдна система сега е в колапс. Едва ли една парламентарна комисия ще може да извади всичко нескрито, счита Нинова. 

По мотив войната в Украйна Корнелия Нинова изрази изумлението си от изявлението на премиера Денков, че няма значение какъв брой ще пострада българската стопанска система, значимо е Русия да загуби войната. Тя акцентира, че българският министър председател би трябвало да се грижи за българската стопанска система. 

Още оръжие значи още гибел и убити хора, съобщи водачът на Българска социалистическа партия и акцентира, че от левицата постоянно са били срещу войната и за търсене на кротичък излаз и определяне на дълготраен мир.

Пред актива на левицата в Пловдив Корнелия Нинова призна, че Българска социалистическа партия има проблеми с досегашните си евродепутати, по тази причина тази политика би трябвало да се поправя: Трябва да се пази първо българският народен интерес в общия европейски дом, само че и да се съобразяваш с мнението на партията, която те е изпратила.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР