Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с посланика на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Изненадващ ход! Корнелия Нинова връчи на чешкия посланик писмо до премиера на Чехия, БСП с ключова стъпка по сделката за ЧЕЗ

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с посланика на Чехия у нас и по-късно даде изказване пред медиите. Той я помолил да не преразказва обществено защо са си говорили, по тази причина Нинова изясни какво ще предприеме оттук насетне Българска социалистическа партия по проблема с ЧЕЗ.

Социалистите връчват публично писмо до премиера на Чехия посредством посланика, в което показват позицията на Българска социалистическа партия отсносно договорката с ЧЕЗ. „ Ние сме за това българската страна да има надзор върху този бранш, защото той е значим за националната сигурност “, уточни Нинова.

„ Задаваме въпроси към чешкото държавно управление “, сподели тя и избори някои от тях: спазено ли е чешкото законодателство при сключването на договорката, какви гаранции са дадени, кои банки взе участие, има ли офшорни компании и така нататък и дали ЧЕЗ е изпълнила уговорката си по контракта да уведоми българското държавно управление.

„ Освен това обаче отговорността за случилото се не е на държавното управление на Чехия, а на държавното управление на България и персонално на Бойко Борисов. Последните дни се оплетоха в неистини, през вчерашния ден министър председателят беше компрометиран в неистина и от чешкия министър председател. От чешка страна бе изобличена лъжата на ГЕРБ, че Българската банка за развиване няма отношение към договорката “, разяснява Нинова. „ Традиционно хвърли виновността на различен и сподели, че някакви гадове желаят да го смъкват от власт. Кого наричате гадове, господин Борисов, тъй като 2013 година ви смъкна българският народ с митинги? Онези, които изгоряха като факли и те ли са гадове? “

Нинова прикани премиера Бойко Борисов да се извини обществено за израза „ гадове “, използван от него по отношение на хора, които той вижда като съзнателно клатещи властта. По думите ѝ, това е най-малкото, което той може да направи.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че е станало ясно, че министър председателят е лъгал за това, че страната няма присъединяване в договорката.

Премиерът Бойко Борисов се докара до такава степен да се моли на Гинка да трансферира акции на ЧЕЗ на страната, в по-унизително състояние не сме били, посочи още водачът на Българска социалистическа партия. Тя съобщи, че министър председателят Бойко Борисов търси избавление. „ Разбираме, че енергийната ни сигурност и животът на 3 млн. българи са сложени на колене пред Гинка от Пазарджик. Самият Борисов се докара до там да се моли на Гинка да трансферира на страната акции на ЧЕЗ. В по-унизително състояние не сме били “, разяснява тя.

По думите й първият вид, който се вижда, че се разиграва в Министерски съвет е ЧЕЗ и Гинка Върбакова по взаимно единодушие да скапват контракта си, да започва нова процедура и тогава страната да се включи като един от възможните купувачи. Според нея вторият вид е самата Гинка Върбакова да трансферира част от акциите си на страната. „ В двата случая 3 млн. българи, националната и енергийната сигурност са сложени според от ЧЕЗ или от Гинка от Пазарджик “, добави водачът на Българска социалистическа партия. Според нея българският народ не би трябвало да е въздържан наблюдаващ, а деен участник и точно за това работи Българска социалистическа партия.

Освен това, Българска социалистическа партия ще внесе групов иск в съда – български или чешки ще се реши по-късно, с искане договорката да бъде спряна. Тя акцентира, че Комисията за защита на конкуренцията „ се ръководи от майка на народен представител на ГЕРБ “, тъй че няма изгода от сезирането ѝ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР